pietricica turism

Incendiul care a distrus Piața Centrală agroalimentară din municipiul Piatra Neamț provoacă în continuare greutăți autorităților, care încearcă, în măsura în care pot face asta să găsească soluții de refacere. Cum încă nu se știe exact care va fi rezultatul final în privința firmei de asigurări – dacă va plăti, cât va plăti și când – s-a ales soluția Companiei Naționale de Investiții (CNI), mergând pe promisiuni firești de campanie. Deocamdată primii bani au venit de la Consiliul Județean, la propunerea lui Culiță Tărâță, dar mare lucru nu se poate întâmpla fără o sumă mult mai mare. Din acest motiv omul PSD-ului din Consiliul Local, viceprimarul Aurelia Simionică, a inițiat un proiect de hotărâre prin care corpurile care mai există în piață să fie preluate de primărie, pentru ca apoi să fie transferate CNI, evident, după ce se ca întocmi un raport de evaluare pentru corpurile B și C.

Vă prezentăm integral referatul cu care s-a prezentat viceprimarul în fața consilierilor și remarcăm că va mai trece mult timp până când vom putea vorbi despre o piață nouă la Piatra Neamț.

„REFERAT DE APROBARE

În conformitate cu prevederile art. 36, alin.2 lit.b,c și d, alin. 3 lit. c, art.45, al. 3 si art. 115, alin. 1 lit. b din Legea nr. 215/2001 a administratiei publice locale, republicată, cu modificările si completările ulterioare,

Prin adresa SC CMI Urban SA înregistrată cu nr.44836 din 04.11.2014 prin care solicită evaluarea și preluarea construcției rămase din Piața Centrală conform Raportului de expertiză tehnică anexat ca urmare a incendiului din noaptea de 19- 20 iulie 2014 din Piața Centrală Sf. Gheorghe în urma căruia a fost distrusă hala principală în care se vindeau atât produse alimentare cât și industrial.

Având în vedere obligativitatea asigurării de către municipalitate a continuității serviciului public de administrare a piețelor și intenția de reconstruire a Pieții Centrale Sf. Gheorghe prin Compania Națională de Investiții

Construcția expertizată, include 3 tronsoane de hale( corpul A- numai parter, Corpul B- parter și etaj și Corpul C- parter și etaj). Conform Raportului de expertiză tehnică s-a concluzionat că tronsonul Corp A nu mai poate fi reabilitat iar tronsoanele Corp B și Corp C pot fi reabilitate structural și funcțional prin soluții de reabilitare adecvate.

Ținând cont de necesitatea predării amplasamentului Pieții Centrale Sf. Gheorghe, preluat prin HCL nr. 230 din 18.08.2014 către Compania Națională de Investiții   considerând legală şi oportună propunerea de mai sus solicit aprobarea proiectului de hotărâre privind:

aprobarea preluării de către Municipiul Piatra Neamț a tronsonului Corp B și Corp C din fosta Piața Centrală Sf. Gheorghe conform Raportului de expertiză tehnică întocmit de SC SOLID PROIECT SRL;

aprobarea întocmirii unui raport de evaluare pentru tronsonul Corp B și Corp C din fosta Piața Centrală Sf. Gheorghe, acesta urmând a fi supus aprobării Consiliului Local.

INIŢIATOR, VICEPRIMAR Aurelia Simionică”. (Ceahlăul®)

1 COMENTARIU

  1. Ne tot duceti cu vorba expertize mexpertize si uite asa trece timpul simvom uita ca am avut o piata moderna ca na a venit vremea PSD-ului si cu astia nu o sa avem o alta piata . D-na Vice numai vorbe goale ca na e si ea de la PSD-eu si astia numai cu vorba nu cu fapta.O sa-l,pomenim pe pinalti fratilor , cand era la butoane toate mergeau mai bine .
    Acum cu toti flamanziimastiamde la PSD omsa vedeti ce-omsa se-ntample ,asteptati putin pan ce se aseaza bine la butoane.

Comments are closed.