Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, Extensia Piatra-Neamţ şi cu Liceul de Artă „Victor Brauner” Piatra-Neamţ, vă oferă, vineri, 7 aprilie, un recital pianistic de zile mari. Organizatorii au reuşit înscrierea oraşului nostru în ruta naţională a „PIANULUI CĂLĂTOR”, proiect muzical al Societăţii Române de Radio, care îl are în prim plan pe valorosul pianist HORIA MIHAIL. Artistul va prezenta publicului meloman un program intitulat „Romantic vals”. Evenimentul, care va fi prezentat de Vasilica Stoiciu-Frunză, va avea loc, cu începere de la ora 19:00, la sala studio „Theodor Macarie” a Liceului de Artă „Victor Brauner”. Accesul spectatorilor în sală se va face doar pe bază de invitații, care se pot ridica de la sediul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare” Neamț, str. Ștefan cel Mare, nr. 3A, tel. 0233/214026.

Horia Mihail: „Încerc să spun lumii povești muzicale”

„De șapte ani încerc să spun lumii povești muzicale. Au fost ani în care am acordat atenție unor mari compozitori, ani în care curentele muzicale au fost puse în valoare. Anul acesta, sper să fie bine primită această invitație la vals, pentru că voi prezenta piese extrem de interesante, rafinate, ce dau substanță și valoare istorică acestui gen, care este poate mai mult asociat cu serile dansante.

Pianistul Horia MIHAIL (FOTO: Virgil OPRINA)

Și pentru mine aceste turnee se transformă în povești. De la an la an, întâlnirile cu publicul din ce în ce mai numeros mă fac să am și mai multă energie și dorință de a continua. Urmează alte mii de kilometri la volan, recitaluri aproape în fiecare seară, dar abia aștept această nouă călătorie a mea și a pianului, și sper că și publicul va fi încântat de aceste seri în ritm de vals, a declarat pianistul Horia Mihail.

Turneul „Pianului călător” a fost deja la Chişinău (5 aprilie) şi Iaşi (6 aprilie), iar pe 8 aprilie va fi tot în judeţul Neamţ, la Roman, la Casa de Cultură.

„PIANUL CĂLĂTOR” în Parcul Herăstrău (FOTO: Alexandru DOLEA)

Următoarele opriri ale turneului vor fi: 11 aprilie – Deva – Sala „Pro Arte”, 12 aprilie – Alba Iulia – Casa de Cultură, 13 aprilie – Sfântu Gheorghe – Centrul de Cultură „Arcuş”, 19 aprilie – Bucureşti – Sala Radio, 21 aprilie – Tulcea – Teatrul „Jean Bart”, 24 aprilie – Buzău – Teatrul „George Ciprian”, 25 aprilie – Târgovişte – Muzeul Naţional de Istorie, 26 aprilie – Slatina – Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, 27 aprilie – Caracal – Teatrul Naţional, 28 aprilie – Piteşti – Centrul Multifuncţional, 3 mai – Brașov – Sala „Patria” şi 4 mai – Bistriţa – Sinagoga. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentStresul la locul de munca afecteaza 6 din 10 romani. Ce solutii pot adopta managerii?
Articolul următorTÂRGU NEAMŢ: La vânătoare de cerşetori!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.