reclama autocenter

Valentin Avadanei pastreaza amintiri frumose de la Ceahlaul

Valentin Avădanei, antrenorul în vârstă de 34 de ani, care a preluat-o în această vară pe Petrotub Roman, are ambiții mari: vrea să aducă la Roman, în 16-imile Cupei României, ediția 2013-2014, o formație din Liga I. Romașcanii au renunțat la antrenorul Gheorghe Poenaru, pentru a ajunge la o înțelegere cu Avădanei și pentru a întineri lotul cu jucători ce provin de la LPS Roman. În campionat, romașcanii țintesc promovarea în liga secundă în sezonul 2014-2015, după ce-și vor construi un lot care să le garanteze un parcurs aproape perfect.

Miza pe tineri

Odată ajuns la Roman, tehnicianul Valentin Avădanei a dorit legitimarea celor mai buni fotbalști de la LPS Roman, pe care să poată conta în noul sezon al Ligii a III-a. Mădălin Damian, Ștefan Rotariu şi Petru Sergiu Dornescu, toţi trei promovați din echipa LPS Roman, medaliată cu bronz la turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar de la Târgu Jiu, în mai 2013, sunt, de luni 29 iulie, legitimaţi la Petrotub. Înregistrarea actelor la Federaţia Română de Fotbal şi confirmarea forului fotbalistic în ce priveşte noul statut al celor trei au fost făcute imediat ce organizatorul de competiţii Gabriel Țapu, de la SCM Petrotub, s-a deplasat în Bucureşti cu actele necesare perfectării transferului. De asemenea, la Petrotub a fost relegitimat, cu aceeaşi ocazie, portarul Alexandru Ciuclea, cel care a evoluat la CSM Moineşti în sezonul precedent. Este de remarcat politica clubului, care a oferit un loc de muncă foștilor romașcani, precum Gabriel Țapu și el un produs sută la sută al LPS, care de-a lungul carierei a evoluat la Petrotub.

Vor o echipă din Liga I în Cupă

Traseul din Cupa României al echipei romașcane a început cu victoria împotriva formației Cetatea Târgu Neamț, cu scorul de 1-0, prin golul lui Mădălin Popa. Ambițiile celor de la Petrotub au crescut, iar acum își doresc un adversar de calibru în 16-imile Cupei României. Vrem să mergem mai departe, să aducem la Roman o echipă de Liga a doua şi, de ce nu, chiar una de prima ligă. În mod normal, nu ar trebui să ne facem griji pentru parcursul echipei până în faza 16-imilor. Cred că avem şanse, chiar dacă până atunci ne va fi dat să jucăm și cu o formație din eșalonul doi. Costel Vulpe şi Sorin Ungurianu, foşti jucători la Petrotub, sunt acum în echipa de la Gârceni, următorul nostru adversar. Probabil că vor încerca să demonstreze foştilor coechipieri că mai aveau ceva de «spus», prin joc, la Roman. Pe mine mă interesează cum joacă echipa pe care o pregătesc, indiferent de numele celor care o compun. La mine nu există «aceştia sunt 11, iar ceilalţi sunt restul»”, a declarat Valentin Avădanei. Petrotub are o reputație printre echipele participante în Cupa României. Nu mai departe de anul 2011, echipa romașcană a eliminat-o, în luna august, pe FC Botoşani. Botoșaniul este actuala revelaţie din primele două etape ale Ligii I la fotbal. În urmă cu 10 ani, romașcanii au trecut pe lângă o performanță notabilă, după ce au jucat cu Oțelul Galați  în 16-imile Cupei României, dar atunci gălățenii s-au impus cu 2-0, pe stadionul “Moldova”, după un meci echilibrat și disputat.

Petrotub Roman – o provocare

Dacă vor ajunge în faza a treia a Cupei, programată a se disputa în 14 august, puţin înainte de începerea campionatului Ligii a III-a, vor intra în concurs şi echipele din Liga a II-a și abia apoi, din toamnă formațiile din prima ligă. ”Asistăm la o nivelare a valorilor în Cupa României, acolo unde nu mai există meciuri câștigate dinainte. Pentru noi, cred că totul ni se pare un pic mai simplu, pentru că nu suntem favoriți și, dacă vom juca cu ambiție, e posibil să producem surprize”, crede Avădanei. Deși a fost fundaș la Ceahlăul și la echipa națională de tineret a României, acolo unde l-a avut, printre alții, ca adversar, pe italianul Andrea Pirlo, actualul tehnician al Petrotubului vrea să imprime echipei un stil ofensiv. ”Petrotub este cea mai mare provocare pentru mine. Această echipă reprezintă un nou început în cariera mea, după ce am antrenat-o pe Cetatea Târgu Neamț timp de 4 luni și tocmai de aceea sper să iasă bine totul. Petrotub este o echipă solidă, care are o mare calitate: seriozitatea în pregătire și omogenitatea”, mai spune fostul fundaș al Ceahlăului.

Campionat pestriț

Liga a III-a la fotbal va începe pe 15 august, dacă se respectă programarea făcută de FRF. Obiectivul este formarea unei echipe cu care să se încerce, în sezonul viitor, promovarea în eșalonul second, acolo unde Romanul a evoluat mulți ani în trecut. Ultima Adunare Generală a FRF a stabilit că în eșalonul III vor fi câte 18 echipe în fiecare serie. ”După criteriul geografic, Petrotub va avea adversare de la Pojorâta şi până la Brăila. Va fi un campionat pestriţ, diferit de celelalte”, crede președintele Maricel Benchea. Conducătorii formației romașcane mizează și în acest sezon pe sprijinul comunității locale, în condițiile în care Petrotubul nu mai este sponsorul principal al echipei.

Valentin Avadanei

CSM Petrotub Roman gata de performanta

Atacantul Harbuzaru varful de lance al Petrotubului

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentFestivalul internaţional de folclor „Ceahlăul”
Articolul următorTroleibuzul, bun de plată

1 COMENTARIU

  1. Traditia fotbalistica romascana impune ca SCM Petrotub sa se bata la promovare inca din aceasta editie. Este al iV-lea sezon de existenta a echipei romascane ,continuatoarea Laminorului. Asteptam rezultate si bafta !

Comments are closed.