aleho
pietricica turism

După derby-ul FCM Dorohoi-Petrotub Roman 4-1 (2-0), din etapa a şaptea a fazei play-off, cele două echipe au făcut schimb de locuri în fruntea seriei I a Ligii a treia de fotbal, dar romașcanii nu au renunțat la lupta pentru promovare în cel de-al doilea eșalon. Astăzi, de la ora 18 se joacă o etapă intermediară.

Valentin Avadanei

Șansele sunt mici, dar există

Deşi au plecat încrezători către Dorohoi, cu gândul la un rezultat favorabil care să-i menţină cu prima şansă la promovare în liga secundă de fotbal, fotbaliştii de la Petrotub Roman nu au reuşit jocul pe care şi-l doreau, fiind învinşi la scor, 1-4 (0-2), de către FCM Dorohoi. Cu acelaşi prilej, Petrotub a cedat adversarei sale de vineri şi locul I în clasamentul seriei I a Ligii a III-a de fotbal şi se află, acum, la două puncte în spatele acesteia. Totodată, echipa romaşcană pregătită de Valentin Avădanei şi Iosif Susanu şi-a diminuat şansele de a reveni, după 8 ani, în eşalonul al doilea, mai ales că mai sunt doar trei etape până la finalul campionatului. Echipa romaşcană este obligată să câştige toate cele trei meciuri rămase şi speră într-un pas greşit, adică într-o înfrângere, mai precis, a formaţiei din judeţul Botoşani. SCM mai are de disputat două meciuri pe teren propriu şi încă unul în deplasare, la Paşcani.

Filmul meciului de la Dorohoi

Echipa romaşcană a început bine meciul şi a avut o mare ocazie de a deschide scorul, în minutul 14, când Harbuzaru a scăpat singur cu portarul, dar n-a găsit soluţia bună. Imediat, gazdele au ripostat prin ocazia lui Vrabie şi, apoi, au preluat controlul asupra jocului. Dominarea lor s-a materializat în minutul 20, când Grumezescu a pătruns în careu şi a şutat plasat pentru 1-0. Romașcanii au avut oportunitatea de a egala în minutul 31, dar portarul gazdelor s-a opus. Neavând decât șansa victoriei, Dorohoiul a revenit în atac şi, în minutul 35, acelaşi Grumezescu a majorat scorul, cu un şut de la circa 25 de metri, care l-a surprins pe Ciuclea. Tot gazdele au mai avut, încă de două ori, posibilitatea de a înscrie, în minutele 41 şi 43, cu care ar fi închis jocul încă din prima repriză. În ultimul minut al primei părţi, o lovitură liberă a Romanului a rămas fără rezultat.

Fotbaliştii lui Avădanei au intrat ceva mai motivaţi pe teren după pauză şi eforturile lor s-au concretizat prin golul superb al lui Damian, marcat printr-un şut de la 20 de metri, care a trimis mingea la vinclu: 2-1. Oaspeţii au prins curaj şi au pus stăpânire pe joc pentru o perioadă. La o fază care nu anunţa mare lucru, în minutul 61, Ciuclea le-a făcut un cadou nesperat celor de la Dorohoi scăpând mingea în poartă, după un şut al lui Alexandru Marin: 3-1. De acolo, jocul s-a rupt definitiv, deşi Pătraşcu a reuşit să trimită mingea în bară, în minutul 65. Încurajaţi frenetic de cei peste 1.000 de spectatori, fotbaliştii de la Dorohoi au ratat încă două oportunităţi de a marca. Inevitabilul s-a produs în minutul 73, când Alexandru Marin a pătruns în careu şi a fost  faultat de Carnariu. S-a dictat lovitură de la 11 metri şi eliminare. Sandu a transformat lovitura de pedeapsă, iar scorul s-a modificat pentru ultima oară: 4-1. Oaspeţii mai au o zvâcnire în minutul 75, când Rareş Marin a executat o lovitură liberă în urma căreia Gafiţa a reluat cu capul pe lângă poartă.

Petrotub a ratat marea ocazie de a se apropia de pe poziţia I de finalul campionatului. I-ar fi fost suficient şi un rezultat de egalitate, dar pentru asta i-ar fi trebuit o altă atitudine concretizată printr-un alt joc. Cel etalat în acest joc, reflect întocmai realitatea din teren.

Dinu - capitanul Petrotubului Roman

“Istoria s-a repetat. N-am reuşit nici acum şi am plecat iarăşi înfrânţi de la Dorohoi. Arbitrajul lui Robert Dumitru a fost foarte bun, de Liga I. Victoria gazdelor este meritată. În ce priveşte promovarea, mai avem şanse, dar mai mici. Și ei mai au meciuri grele în deplasare, inclusiv cel de la Pojorâta”, a afirmat antrenorul secund Iosif Susanu.

Rezultatele etapei a 7-a: Kosarom Paşcani-Bucovina Pojorâta 1-1, Știinţa Miroslava-Cetatea Târgu Neamţ 3-2. Toate cele 4 echipe angrenate în aceste două meciuri şi-au luat gândul de la promovare. Pot, însă, încurca sau ajuta, pe FCM Dorohoi, sau Petrotub, care rămân primele două clasate în seria I, a Ligii a III-a. Acest lucru se va putea vedea şi astăzi, 27 mai, când este programată etapă intermediară, cea cu numărul 8 din play-off. Programul acesteia este: Petrotub-Știinţa Miroslava, Bucovina Pojorâta-FCM Dorohoi, Cetatea Târgu Neamţ-Kosarom Paşcani. Partidele vor începe la ora 18.

Cristi SOROCEANU

!!!CASETA 1

FCM Dorohoi: Roheţchi – Barabaş, Cososchi, Atudorei, Gherman, Vrabie, Ghiviziu, Orăşanu, Sandu, Grumezescu, Alexandru Marin. Au mai jucat: Homneac, Nicolae, Natanael. Antrenor: Vespazian Colban.

SCM Petrotub Roman: Ciuclea – Rotariu, Daniel Marin, Carnariu, Stahie, Petrila, Țapu, Pătraşcu, Popa, Damian, Harbuzaru. Au mai jucat Gafiţa, Rareş Marin şi Enache.

1 Dorohoi             17      8               7               2               29-13        31
2 Roman              17      8               5               4               28-19        29
3 Miroslava          17      7               2               8               25-25       23
4 Tg. Neamţ         17      6               3               8               15-23       21
5 Paşcani             17      4               8               5               17-17         20
6 Pojorâta            17     3       5       9                               12-29         14