reclama autocenter

inmormantare Petrica Olariu

Sute de oameni l-au condus pe ultimul drum pe salvatorul Petru Olariu, pompierul romaşcan care a murit, la doar 36 de ani, din cauza unei boli grave. Într-un glas, oamenii s-au rugat pentru odihna lui veşnică. Mulţi au spus că şi Sus, în Ceruri, este nevoie de oameni buni, aşa cum l-au cunoscut şi văzut ei pe Petrică. Familia l-a plâns continuu, iar în faţa mormântului şi militarii au vărsat lacrimi. Toţi i-au spus lui Petrică – Salvatorul, iar înmormântarea s-a desfăşurat cu toate onorurile militare.

Petrică, aşa cum era cunoscut de toţi cei apropiaţi, a fost înmormântat, duminică, în cimitirul din satul Luţca, acolo unde începuse să-şi construiască o casă şi dorea să trăiască mulţi ani alături de viitoarea lui soţie. Încă de la primele ore ale dimineţii, uliţa spre casa lui Petrică era plină de oameni. La ora 10.30, când a fost anunţată începerea ceremoniei, în micul sat erau zeci de maşini venite din întreg judeţul, iar localnicii, fie că l-au cunoscut sau nu, au ieşit la porţi pentru a-şi lua rămas bun.

„Era un perfecţionist”

Petru Olariu a murit joi, la Institutul Oncologic din Iaşi. La începutul anului a aflat că suferă de leucemie. Toţi au crezut că va putea lupta cu boala, aşa cum a luptat la inundaţiile din 2008 şi 2010. Dar, destinul nu a ţinut cont de meritele sale. Vineri, trupul neînsufleţit a fost depus la Detaşamentul de Pompieri Roman, pentru ca toţi colegii să-şi ia rămas bun. Nu au fost, pentru mulţi, suficiente acele clipe. S-au întors cu sutele duminică, la înmormântare, aşa cum, de-a lungul ultimelor săptămâni, au donat sânge în speranţa că-i pot salva viaţa. Dar, deşi medicii au încercat din răsputeri să-l ţină în viaţă, nu au putut face minunea. „Ne aflăm aici pentru a-l însoţi pe ultimul drum pe plutonierul major Olariu Petru, un militar care s-a stins mult prea repede, boala fiind mai puternică decât el. Este o pierdere pentru unitate. Petru Olariu este membru din 2006 şi s-a remarcat de la început prin o foarte bună cunoaştere a procedeelor tehnice, şi-a însuşit repede meseria de pompier profesionist. Îi mobiliza pe ceilalţi pentru a face cât mai bine. Era un perfecţionist şi era sufletul acţiunilor Detaşamentului de Pompieri Roman. Va trăi veşnic în amintirea colegilor şi în sufletele celor pe care i-a ajutat, atunci când au fost în pericol. Dumnezeu să-l odihnească”, au fost cuvintele colonelului Ioan Niţică, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

„Şi Sus este nevoie de oameni buni”

Cortegiul funerar s-a deplasat pe jos spre Biserica din sat, acolo unde preotul a oficiat slujba de iertare a păcatelor. Tot timpul, lângă sicriul învelit cu drapelul României s-au aflat părinţii, sora şi logodnica lui Petrică. Când clopotele au bătut pentru ultima dată, alaiul s-a îndreptat către cimitirul din sat. Un cimitir prea mic pentru sutele de oameni care au dorit să-şi ia la revedere. „Am lucrat împreună şi în 2008 şi în 2010, la inundaţii. Este o mare pierdere şi pentru comunitate. Petrică abia se stabilise aici şi era un cetăţean extraordinar. Transmit părinţilor sincere condoleanţe. Le vom fi alături. Este o mare pierdere pentru ei, dar şi pentru noi. Îi felicit pentru modul în care l-au crescut: exemplar. Avea cei şapte ani de acasă, sinceritate şi nu mai vorbesc de profesionalism. Avea tot ce ar putea dobândi un om până la vârsta asta. Se pare că şi Sus este nevoie de oameni mai buni. După mine, a fost un om împlinit şi nu sunt lucruri mari cele pe care le rostesc acum”, a spus Gheorghe Iacob, primarul comunei Sagna.

După cuvintele rostite de comandantul ISU Neamţ şi slujba religioasă, spre cer s-au tras trei focuri de armă, parcă să anunţe venirea unui erou către porţile Raiului. La ieşirea din cimitir, singura tăcută, dar cu luminile de avertizare aprinse, era maşina de la descarcerare, cea pe care Petrică a lucrat în ultimii ani pentru a salva vieţile oamenilor din jurul său.

 inmormantare Petrica Olariu 1

inmormantare Petrica Olariu 2

inmormantare Petrica Olariu 3

Claudia MATEI

Articolul precedentCavalerii Vinului au membri de seamă sub Cetate
Articolul următorDaniel Dieaconu – o adevărată bibliotecă documentară

1 COMENTARIU

Comments are closed.