Peste 8.000 de permise auto ale nemţenilor expiră în următoarele patru luni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada noiembrie 2022 – februarie 2023 vor expira 8.038 de permise de conducere ale şoferilor din judeţul Neamţ. Este vorba despre documentele emise de Serviciul Public Permise Auto şi Înmatriculări în perioada decembrie 2012-februarie 2013.

„În noiembrie anul acesta expiră 847 de permise, în decembrie -1.328, în ianuarie anul viitor – 5.164, iar în februarie -699”, a precizat, şeful serviciului nemţean.

Dacă în unele localităţi din ţară deja se formează cozi la ghişee, în Neamţ situația pare a fi sub control. „Sunt zile mai aglomerate, dar nu e o situaţie pe care să nu putem să o gestionăm. Sunt persoane care au început să vină înainte de a le expira documentele, facem programări, au posibilitatea să se programeze şi online. Noi venim în întâmpinarea dumnealor şi, în măsura în care colegii acceptă, lucrăm şi sâmbăta, în program de la ora 8,30 la 14,00”, a conchis Haralambie Luca.

Dat fiind numărul mare de documente care îşi pierd valabilitatea, 450.000 la nivel national, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a luat o serie de măsuri pentru a evita aglomeraţia prin formarea de cozi la ghişeele din ţară.

Reprezentanţii direcţiei fac apel la cei aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea înainte de expirarea valabilităţii. Paşii de parcurs sunt următorii:

  • efectuarea programăriilor online pe site-ul drpciv.ro;
  • achitarea contravalorii permisului de conducere în valoare de 89 lei (prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro sectiunea servicii online – plăți, mandat poștal, etc.);
  • pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei).
  • prezentarea la sediu conform programării.

O cerinţă legală în plus faţă de ceea ce era până acum este obligativitatea depunerii fișei medicale.

Cererea pentru preschimbarea permisului de conducere poate fi depusă la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează, prin serviciul de curierat la Poștei Române,  la adresa din România indicată de titular sau se ridică de către acesta de la serviciul public comunitar indicat în cererea de preschimbare (termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile). Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitatea de 15 zile.

După termenul de 15 zile, în cazul în care titularul nu poate fi identificat/găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere se va ridica, personal,  de la serviciul public comunitar în a cărui competență se află acea adresă.

Stadiul emiterii documentelor poate fi urmărit, în timp real, pe site-ul www.drpciv.ro, secțiunea servicii online – emitere permis/emitere certificat.

Angela Croitoru

Articolul precedentSe vede criza în Neamț: percheziții în cazul a doi romașcani acuzați că au furat mâncare și detergent de 950 de lei
Articolul următorNoi recruți la Poliția Neamț. 18 absolvenți, toți cu medii peste 9
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.