0:00

Peste 5.000 de proprietăţi cadastrate gratuit în Tarcău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Neamţ a finalizat lucrările de înregistrare în evidenţele de cadastru şi carte funciară pentru 5.249 de imobile din comuna Tarcău. Este vorba despre programul gratuit pentru cetățeni (Programul Național de Cadastru și Carte Funciară -PNCCF), finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin POR 2014-2020.

Noile cărți funciare din comuna Tarcău au fost înmânate vineri, 8 decembrie, autorităților locale, care le vor distribui proprietarilor.

„În comuna Tarcău, înregistrarea sistematică a proprietăților în evidențele de cadastru și carte funciară a început în anul 2021 și a vizat o suprafață de 39.759 de hectare.      

În prezent, din totalul de 83 de UAT-uri din județul Neamț, au fost cadastrate în proporție de sută la sută două comune (Dobreni și Tarcău), iar în alte 17 comune (Agapia, Borca, Borlești, Cândești, Dămuc, Dumbrava Roșie, Horia, Moldoveni, Păstrăveni, Petricani, Pipirig, Rediu, Secuieni, Timișești, Trifești, Urecheni și Vânători-Neamț) se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, la nivel de UAT, cu finanțare asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR).

De asemenea, în 37 de comune din județul Neamț, sunt în derulare lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de sectoare cadastrale”, precizează OCPI Neamţ într-un comunicat de presă.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România“. Proiectul completează obiectivul Programul Național de Cadastru și Carte Funciară, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Angela Croitoru

Articolul precedentTrei consilieri locali de la Podoleni, în atenția inspectorilor de integritate
Articolul următorFOTO. Piatra-Neamţ: Patinoare pe trotuare şi informări de la Poliţia Locală!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.