0:00

Trei consilieri locali de la Podoleni, în atenția inspectorilor de integritate, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConsiliul Local din comuna Podoleni a fost „decimat” de Agenția Națională de Integritate care acuză trei consilieri de conflict de interese administrativ. Este vorba de Mihai Dumitru Daniel, Mândrilaș Mihai și Grasu Adrian Nicolae. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – prezent), deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat, în data de 06 ianuarie 2022, atât la avizarea favorabilă a proiectului de hotărâre, cât și la adoptarea Hotărârii C.L. prin care s-a aprobat exceptarea de la plata unei taxe a agenților economici prevăzuți în lista anexă a hotărârii, listă în care se regăseau atât întreprinderea individuală al cărei titular este persoana evaluată, cât și societatea al cărei asociat unic și administrator este tatăl său”, anunță ANI referitor la Mihai Dumitru Daniel.

Inspectorii de integritate au mai constatat referitor la același consilier că, pe 10 mai 2022, a participat și la adoptarea Hotărârii C.L. privind închirierea unei suprafețe de teren din domeniul privat al comunei Podoleni, în baza căreia Primăria Podoleni a încheiat la data de 16 mai 2022, prin atribuire directă, un contract de închiriere pentru suprafețele de teren aflate în domeniul privat al comunei, cu asociația al cărei  asociat unic și administrator este tatăl persoanei evaluate, încălcând astfel prevederile legale în vigoare.

În ceea ce-l privește pe consilierul Mândrilaș, în perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – prezent), „deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor, a participat în data de 06 ianuarie 2022, atât la avizarea favorabilă a proiectului de hotărâre, cât și la adoptarea Hotărârii C.L. prin care s-a aprobat exceptarea de la plata unei taxe a agenților economici prevăzuți în lista anexă a hotărârii, listă în care se regăsește și întreprinderea individuală al cărei titular este persoana evaluată”.

Consilierul local Grasu și-ar fi favorizat soția. „În perioada exercitării mandatului de consilier local (2020 – prezent) deși avea un interes personal în problema supusă dezbaterilor C.L., a participat în anul 2022, la emiterea și adoptarea unor acte administrative de natură să producă un folos material pentru soția acestuia, în calitate de titular al unei  întreprinderi individuale, respectiv exceptarea întreprinderii individuale de la plata unei taxe a agenților economici”, mai arată ANI.

(G.S.)

Articolul precedentAccident cu două victime la Tașca
Articolul următorPeste 5.000 de proprietăţi cadastrate gratuit în Tarcău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.