0:00

Trotuarele din Piatra-Neamţ, în special cele adiacente străzilor secundare, sunt pline de gheaţă pe porţiuni destul de mari, iar pietonii sunt nevoiţi să meargă, uneori, pe spaţiile verzi. Dacă de trotuarele din centru se ocupă angajaţii Publiserv, de partea de acces în magazine ar trebui să se ocupe salariaţii de acolo, iar de accesul în blocuri, asociaţiile de locatari sau proprietari.

Poliţiştii locali s-au ocupat, deocamdată, doar de informare, ca la fiecare început de iarnă. „De vineri, (8 decembrie –n.r.) poliţiştii locali au mers din magazin în magazin şi i-au informat care sunt obligaţiile lor în privinţa curăţării trotuarelor. Deocamdată, a fost doar o campanie informativă şi nu s-au dat sancţiuni, nici avertismente„, a precizat Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Potrivit Regulamentului de întreţinere şi curăţenie al oraşului Piatra-Neamţ, instituţiile publice, operatorii economici, asociaţiile de proprietari sau locatari, precum şi cetăţenii au obligaţia „să îndepărteze zăpada și gheața pentru a permite accesul în siguranță, de pe trotuarele din dreptul imobilelor, incintelor pe care le dețin sau în care își desfășoară activitatea și de pe locurile de parcare pe care le folosesc. Zăpada și gheața rezultate prin curățire se depozitează la o distanță de 30 de cm de bordura carosabilului pe trotuar. În imobilele în care funcționează societăți comerciale obligațiile revin acestora. Nu se admite aruncarea zăpezii din curți pe străzi și trotuare. Țurțurii de la streașină se vor curăța în condiții de siguranță„.

Sancţiunile prevăzute în astfel de cazuri, prin acelaşi regulament, sunt de la 500 la 1.000 de lei pentru persoane fizice şi de la 1.000 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.
Publiserv intervine astăzi, 11 decembrie, pe trotuarele de la periferie, acolo unde nu există contract cu primăria, doar cu cele 9 persoane de la ajutoare sociale.

Angela Croitoru

Articolul precedentPeste 5.000 de proprietăţi cadastrate gratuit în Tarcău
Articolul următorNeamț: Mediul de afaceri are nevoie de aproape 1.000 de noi salariați
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Am inteles ca politia locala se ingrijeste de respectarea legii, foarte bine. Ar trebui sa venim haituiti de munca si griji de la serviciu de unde castigam banii din care platim taxe, impozite, experimente precum pistele de biciclete, separatoare si altele si sa ne ingrijim de gheata de pe trotuare si apoi sa ne intrebam copiii daca au mancat sau si au facut temele ba chiar sa i scoatem si pe ei la spart gheata. Sa inteleg ca in sfarsit nu mai sunt asistati social, ca toata lumea munceste? Niste dispozitive de imprastiat sare si un contract cu publiserv nu se poate? Aveau angajati care in fisa postului tundeau iarba, taiau copaci in sezonul cald. Acum nu se pot plati niste servicii?

Comentariile sunt închise.