0:00

Neamț: Mediul de afaceri are nevoie de aproape 1.000 de noi salariați, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Neamț anunță că în această săptămână sunt vacante aproape 1.000 de locuri de muncă. Cea mai grea situație este în zona Piatra Neamț și comunele învecinate unde sunt libere 451 de job-uri, ceva mai puține-343 de slujbe- sunt la Roman, iar cele mai puține recrutări, 145, ar putea avea loc la Târgu Neamț. De menționat este faptul că personalul de înaltă calificare nu are prea multe alternative, în principal fiind nevoie de ingineri specializați în mai multe domenii.

În zona reședinței de județ ar putea găsi de lucru în această săptămână aproximativ 60 de muncitori necalificați, dar mediul de afaceri mai are nevoie de 20 de agenți de securitate, 20 de conducători auto pentru transport rutier de mărfuri, precum și 40 de dulgheri în marea lor majoritate restauratori, precum și 30 de manipulanți mărfuri. În multe alte ocupații sunt mai puține cereri de personal, lista completă putând fi studiată la Agenția Locală pentru Ocuparea Forței de Muncă de pe strada Mihai Eminescu din Piatra Neamț.

La Roman se pot angaja în această săptămână cei care pot dovedi competențe profesionale ca sudori, ospătari, pizzari, lucrători comerciali, sau instalatori, dar ar fi nevoie și de bucătari, carmangieri, electricieni sau mecanici auto. O situație similară se regăsește și în zona Târgu Neamț, cele mai multe cereri de personal fiind în industria ușoară unde patronii nu reușesc de mai mult timp să acopere posturile de confecționer.

(G.S.)

Articolul precedentFOTO. Piatra-Neamţ: Patinoare pe trotuare şi informări de la Poliţia Locală!
Articolul următorFrați dispăruți de jumătate de an: ambii sunt căutați de polițiștii români și francezi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.