0:00

Peste 370 mii lei cheltuite pentru refugiaţii ucraineni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin 24 februarie – de la izbucnirea războiului din Ucraina- până în prezent, judeţul Neamţ a fost tranzitat de foarte mulţi dintre refugiaţi în drumul lor către alte ţări, la rude care i-ar fi putut ajuta cu locuri de muncă şi cazare.

Potrivit unei informări realizate de prefectul de Neamţ, Adrian Niţă, doar cheltuielile realizate de autorităţile locale nemţene, în perioada amintită, depăşesc 370 mii lei. Cea mai mare parte din această sumă, aproape 190 mii lei, au fost banii pentru cazarea acestora, alte 128 mii lei acoperind hrana destinată cetăţenilor ucraineni.

În suma totală mai intră cheltuielile generate de orele suplimentare efectuate de personalul primăriilor sau instituţiilor subordonate acestora, peste 13 mii lei, (vezi tabel!) ceea ce înseamnă că o parte dintre angajaţi au câştigat nişte bani în plus, pe lângă leafă, în acest mod.

Peste 370 mii lei cheltuite pentru refugiaţii ucraineni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

O altă parte dintre banii cheltuiţi au acoperit combustibilul pentru transportul refugiaţilor de la graniţă sau de undeva de pe traseu până la locaţiile unde au fost cazaţi, 14 mii lei, dar şi alte cheltuieli legate de asistenţa, echipamentele necesare (saltele, paturi, lenjerii) sau igiena personală şi a spaţiilor de cazare etc.

Angela Croitoru

Articolul precedentProgram modificat la Ghişeul de relaţii cu publicul al Serviciului Rutier
Articolul următorPiatra-Neamț este gazda Congresului Internațional al Cadrelor Didactice 2022
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.