Un bărbat, de 35 de ani, din Prahova a fost “victima” unei acțiuni de combatere a contrabandei, desfășurate, în ziua de 19 noiembrie, de polițiștii de ordine publică din Roman. Mașina condusă de prahovean a fost trasă pe dreapta, iar în interior polițiștii au găsit 128.800 ţigarete fără banderole de marcare fiscală, în valoare de 77.280 lei.

“Cazul a fost preluat de ofițerii din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, care au confiscat marfa, 6.440 de pachete de țigări, susceptibilă a proveni din contrabandă și au demarat cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete, faptă prevăzută de Legea 227/2015”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “Totodată polițiștii au luat măsura confiscării speciale a autoturismului depistat în trafic și folosit la săvârșirea faptei”.

Peste toate, bărbatul suspectat de contrabandă a fost reținut, iar astăzi, 20 noiembrie, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea luării unei măsuri preventive. (C.M.)