pietricica turism

Un bărbat, în vârstă de 68 de ani, din Săvinești, a fost transferat astăzi, 20 noiembrie, la Spitalul de Arși din București. El a suferit arsuri pe mai bine de jumătate din corp, după ce hainele de pe el au luat foc în timp ce alimenta centrala termică a locuinței. Incidentul s-a produs joi seară, peste noapte a fost „tratat” acasă de soție cu ce unguente avea și abia a doua zi dimineață au chemat ambulanța. Echipajul cu asistent medical a preluat pacientul cu arsură termică pe aproximativ 54% din suprafața corporală, veche de 12 ore, și l-a predat la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Neamț, potrivit dr. Dorice Albu, managerul Serviciului de Ambulanță Neamț, iar astăzi pacientul a fost transferat la București.

Un alt nemțean, în vârstă de 34 de ani, din Păstrăveni, a fost adus în stare gravă la spital, sâmbătă (18 noiembrie) dimineață, după ce a fost strivit de un copac. Echipajul ambulanței l-a găsit pe rănit undeva la marginea pădurii din Dumbrava (comuna Timișești), în stare confuzională și cu numeroase răni. A fost adus mai întâi la Spitalul Orășenesc Târgu Neamț, iar de acolo transferat cu TIM-ul la SJU Neamț. În urma investigațiilor făcute în UPU Piatra Neamț, medicii au stabilit că bărbatul avea multiple fracturi costale, de coloană vertebrală, de femur și de șold drept și l-au transferat la Neurochirurgie Iași.

Tot în ziua de 18 noiembrie, la prânz, un romașcan care lucra la foișorul din propria curte a căzut de la circa 3 metri și și-a fracturat piciorul drept. Pacientul a fost dus cu ambulanța la Spitalul Municipal Roman.

În acest week-end, la UPU Piatra Neamț au primit îngrijiri și au fost investigate medical 361 de persoane, dintre care 96 au rămas internați, iar 3 pacienți în stop cardio-respirator au fost salvați, fiind readuși la viață după resuscitare îndelungată. Ca de obicei, printre cei care au avut nevoie de îngrijiri medicale s-au prezentat și persoane în stare de ebrietate (18). Este și cazul unui tânăr în vârstă de 16 ani, din Borlești, care a căzut din căruță și a fost târât de cal, prin zona dispensarului din localitate. El a fost preluat de o ambulanță și adus la UPU Piatra Neamț, diagnosticat cu rană deschisă la cap și intoxicație etanolică, potrivit managerului SAJ Neamț. (C.I.)