Un adolescent de 16 ani din Petricani a furat 6 maşini, în noaptea de 18 spre 19 noiembrie. El a fost prins în Roman, în trafic. În timp ce conducea ultimul autoturism furat – marca Audi A6. Proprietarul acestei maşini a sesizat poliţia când a văzut că autovehiculul nu mai este în curte, unde-l lăsase.

„La fata locului, polițiștii au constatat că cele sesizate se confirmă și au declanșat cercetările, transmițând toate datele autoturismului celorlalte echipaje de poliție, aflate în teren pe raza județului Neamț”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.  „Astfel, în urma filtrelor efectuate în trafic de polițiști, autoturismul a fost depistat pe raza municipiului Roman, fiind identificat la volanul acestui autoturism un tânăr de 16 ani, din Petricani. Acesta a fost preluat de polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni, iar în urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că tânărul, în aceeași noapte, ar mai fi sustras cinci autoturisme de pe raza localității Petricani, în scop de folosință”.

După finalizarea cercetărilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale a tânărului, poliţiştii vor propune parchetului luarea unei măsuri preventive faţă de el, pentru furt şi conducere fără permis. (C.M.)