pietricica turism

La pesedeu lumea o început să se plictisească. Că alți le face campania, ei mai umblă pe ici colo și-n rest își caută de lucru în sferele spirituale. De exemplu, își caută corespondenți din viața civilă pentru o seamă de șăfi, care corespund în mare mpsură personajului ales. Și ca să fie treaba cușher, facem un concurs. Cine răspunde la apelativul Cioabă în pesedeul de la noi. Elemente de sprijin. Funcție bățoasă, preocupări tehnice, ghinionist la foncții, foarte ghinionist la șăfi și îi place pălinca bine făcută la pet de dud. Câștigătoru o să fie tras la sorți și apoi la răspundere, că de unde știe. Bun așa?

 O dumă cu iz de adevăr zice că junele șăf de la pesedeu i-o chemat pe independenți la o discuție cearcăn la cearcăn, pe subiectu unui post de vice la cejeu. Treaba este, că dacă n-o putut urni actuala formulă feminină de pe post, și-o rămas celălant post, care să fie fidel intereselor, pardon, direcțiilor dă partid, bașca să fie garantul la o majoritate gheboasă ca să meargă votu uns. Dar cum independenții îs sătui de promisiunile partidelor de unde au plecat cu ordonanța, promisiunile junelui nu i-o dat pe spate, mai cu seamă că dacă-s independenți pentru cine să fie vice? Oricum așteptăm schimbările de la ei.

 Mai multă lume din pesedeul de la noi nu înghit conducerea de partid, că prea o luat iz de dictatură, așa că se gândesc la o schimbare de macaz pe fond. Oamenii zice că ar trebui un șăf care să nu fie deprins cu aroganțele și scandalurile urbane, ci mai aplecat spre negocieri și abilitate. Dacă ar putea, l-ar schimba pe june imediat, dar așa numai se gândesc cine ar fi bun. Și o zis vreo trei persoane, numai că nu-i posibil deocamdată. Unu-i prins până peste pălărie cu avocatura, altu e bine mersi înșurubat în deputăție și nu vrea s-audă, iar al treilea se gândește și stă. Sigur, nici nu-i momentu pentru o astfel de mișcare, pentru că e campanie și partidu trebe să fie unit. Dar după ce s-alege …

1 COMENTARIU

Comments are closed.