O firmă de evenimente din municipiul Roman este vizată în dosarul cu prejudiciu de 1,2 milioane lei produs prin solicitarea nelegală a ajutorului de pandemie COVID-19. Firma a fost una din cele 13 la care au descins ieri polițiștii de Investigare a Criminalității Economice Neamț și mascații din cadrul SAS Neamț.

Anchetatorii au ridicat mai multe documente vizând subvențiile primite prin intermediul AJPIS Neamț de lăutarii angajați ai firmei din Roman ca sprijin pentru perioada de restricții pandemice. Teoretic, muzicanții n-au putut cânta la nunți sau în restaurante, dar se verifică și dacă au fost angajați legal, dacă au încheiat contracte legale, dacă muzicanții sunt într-adevăr artiști-interpreți.

Dosarul este instrumentat de SICE Iași și au mai fost percheziționate firme din Iași, Vaslui, Giurgiu, Ilfov și București. Administratorii firmelor sunt acuzați de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii. „Din cercetări a reieșit că 110 persoane ar fi obţinut, ilicit, indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19. Prejudiciu cauzat este de aproximativ 1.200.000 de lei. În urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri. 11 persoane au fost conduse la audieri”, a declarat Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

După audieri, anchetatorii vor decide dacă se impun măsuri preventive față de suspecți.

C.I.

Articolul precedentDoi bărbaţi din Iaşi reţinuţi pentru proxenetism
Articolul următorAtenție, pensionari! Metoda „tichet de călătorie” a mai făcut o victimă în Neamț