Un cuplu din Târgu Neamț este cercetat de polițiști după ce au obținut un împrumut bancar pe semnătura unui pensionar din Răucești. Femeia, de 44 de ani și bărbatul, de 38 de ani, sunt acuzați de înșelăciune în dosarul deschis ieri de polițiștii de investigații criminale de la Târgu Neamț.

Cei doi l-au conviss pe un bărbat de 69 de ani, din Brusturi, să le vândă tichetele de călătorie pe care pensionarul le-a primit gratuit. Suma promisă părea atractivă, așa că localnicul a acceptat, și-a luat actul de identitate și cuponul de pensie și i-a însoțit pe cei doi la o unitate bancară din Piatra-Neamț. Pensionarul credea că-și va primi banii pe tichete de la acea bancă, dar cuplul l-a făcut să semneze o cerere de împrumut, de fapt. Și pentru semnătură a primit 300 de lei.

Omul și-a dat seama că a fost tras pe sfoară ieri, 11 noiembrie, când a primit un telefon de la firma de împrumuturi rapide și a sesizat poliția. „Ulterior bărbatul a fost contactat telefonic de către o unitate bancară, care l-a informat cu privire la rata lunară pe care trebuie să o achite pentru un credit care fusese contractat de cele două persoane, pe numele acestuia. În cauză polițiștii au întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, fiind desfășurate cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale și dispunerii măsurilor legale”, a declarant Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Oamenii legii atenționează că oricine poate deveni victima escrocilor dacă  se lasă convinși de oferte și servicii prea atractive pentru a fi adevărate.

Angela Croitoru

Articolul precedentPercheziții la lăutarii din Roman, cercetați pentru ajutorul financiar pandemic
Articolul următor545 de noi cazuri COVID-19 în Regiunea Nord Est