politia-perchezitii-02Polițiștii efectuează, joi, 29 septembrie, 34 de percheziții în București, Prahova, Iași, Suceava și Ilfov, la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de infracțiuni economice.

Comunicatul de presă al Poliţiei Române (IGPR) mai precizează că urmează să fie puse în aplicare “27 de mandate de aducere”.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăți comerciale, ar fi efectuat operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate”, potrivit comunicatului citat.

În baza facturilor emise de firmele “fantomă”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedusă în mod ilegal.

De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în cuantum de 117.746.750 de lei.

“Au fost dispuse măsuri asigurătorii până la concurența prejudiciului creat, în vederea recuperării acestuia în totalitate. Totodată, 27 de mandate de aducere vor fi puse în executare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri”, se mai precizează în comunicatul citat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentS-a găsit utilitate pentru stadionul Ceahlăul: va fi epicentrul alegerilor parlamentare!
Articolul următorFost prefect anchetat de DNA pentru abuz în serviciu
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.