0:00

Percheziții într-un dosar penal cu prejudiciu de 300.000 de euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 3 februarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 26 de percheziții domiciliare, în București și în județele Iași, Arad, Teleorman, Botoșani, Argeș, Vrancea și Ilfov, într-un dosar penal având ca obiect infracțiuni de  constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

Procurorii DIICOT au reținut în rechizitoriu faptul că, „în perioada 2015 – 2017, membrii unui grup infracțional organizat ar fi deținut date cu privire la carduri bancare aparținând unor persoane din diverse țări, cu care ar fi efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos, respectiv ar fi achiziționat diverse bunuri de la agenți comerciali din străinătate, bunurile fiind livrate pe teritoriul României, prin intermediul firmelor de curierat.

Datele de identificare ale cardurilor bancare ar fi fost obţinute în mod ilegal, fie prin achiziţionarea lor de pe diverse site-uri de specialitate, fie prin accesarea în mod ilegal a unor diverse platforme online”.

Până acum, prejudiciul a fost estimat la 300.000 de euro.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au fost conduse, pentru audieri, 15 persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) București, B.C.C.O. Iași, B.C.C.O. Pitești, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Teleorman, S.C.C.O. Ilfov și S.C.C.O. Vrancea, al luptătorilor din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale (SAS) Botoșani, S.A.S. Iași, S.A.S. Teleorman și al jandarmilor din Bacău, București, Teleorman și Argeș.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentStarea de alertă prelungită cu încă 30 de zile
Articolul următorTârgu Neamț. Fost polițist înjunghiat de soție
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.