0:00

Starea de alertă prelungită cu încă 30 de zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat astăzi, 3 februarie, o hotărâre prin care propune prelungirea stării de alertă și, în cea mai mare parte, menținerea restricțiilor valabile și în acest moment. Având în vedere că în ultimele trei zile numărul de noi cazuri COVID-19 la nivel național a depășit 100.000, decizia nu ar trebui să surprindă.

Documentul menționează că în continuare se va păstra obligativitatea purtării măștilor de protecție de tip medical sau FFP2 în toate spațiile publice, închise și deschise. De asemenea, se propune „menținerea posibilității izolării și carantinării persoanelor care sosesc din țări cu risc epidemiologic ridicat”. În cazul localităților în care incidența trece de 3 la mia de locuitori sunt menținute restricțiile privind organizarea de evenimente private, concerte, spectacole, cursuri de instruire etc.

Cea mai mare noutate este aceea că „accesul la operatorii economici care au ca obiect principal de activitate comercializarea produselor alimentare situați în centrele și parcurile comerciale să fie permis tuturor persoanelor dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din acestea, este asigurată o suprafață de minimum 4 mp din suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană și este limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce poate avea acces”. Însă, în continuare, pentru accesul la celelalte magazine din mall-uri, persoanele vor fi nevoite să prezinte certificatul verde.

Documentul integral adoptat de Comitetul Național pentru Situații de Urgență îl puteți citi mai jos.

document-2022-02-3-25344604-0-anexa-hcnsu-7-masuri-prelungire

ZCH

Articolul precedentBărbat salvat de pompieri după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el
Articolul următorPercheziții într-un dosar penal cu prejudiciu de 300.000 de euro
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.