Percheziţii în Iaşi, Neamţ şi Vaslui * Afaceri cu rădăcini în Mureş * Prejudiciu de 1.850.000 lei şi 1.000.000€, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPolițiștii din Mureș efectuează, astăzi, 17 august, 38 de percheziții, în 11 județe (printre care Iaşi, Neamţ şi Vaslui) și în București, la locuințele unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Prejudiciul cauzat este de aproape 1.850.000 de lei și peste 1.000.000 de euro, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat de presă.

Percheziţiile mai vizează locuințe şi sedii de societăți comerciale din județele Mureș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Galați, Hunedoara şi Maramureș.

„Din cercetări a reiesit că, în perioada decembrie 2015 – iulie 2016, administratorii unei societăți comerciale din județul Mureș au stabilit o serie de relații comerciale fictive cu alte 15 firme din țară. Polițiștii au stabilit că administratorul în fapt al societății din județul Mureș ar fi intermediat cesionarea firmei, pe numele unei persoane interpuse, după care ar fi procedat la contactarea mai multor «clienți», cărora contra unui comision prestabilit, le-ar fi furnizat facturi fiscale, care reflectau diverse operațiuni fictive. Pentru crearea aparenței de veridicitate, facturile fiscale aveau la bază contracte fictive, iar plățile se efectuau în cont bancar, ulterior banii fiind retrași în numerar și returnați persoanelor care comiteau evaziunea fiscală, creându-se astfel premisele unor operațiuni de spălare a banilor”, potrivit comunicatului citat.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii este de aproximativ 1.850.000 de lei, reprezentând impozit pe profit și taxa pe valoare adăugată. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, suma estimată în acest caz fiind de peste 1.000.000 de euro. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCasa Albă – Construct Market
Articolul următorACTUALIZARE Accident grav la Alexandru cel Bun! Primele concluzii ale Poliţiei Rutiere!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.