Actualizare: Ancheta ar viza, în general, asistente medicale, precizează news.ro care citează „surse judiciare”. De asemenea, aceleași surse precizează că „Dosarul a fost iniţial la Suceava, întrucât existau suspiciuni că persoane din zonă beneficiază de certificat de vaccinare fără vaccinare efectivă obţinute la Mangalia”.

Știre inițială: Un comunicat emis de DNA informează că astăzi, 21 decembrie, procurorii au dispus efectuarea a 52 de percheziții în județele Suceava și Constanța. Cercetările vizează suspiciuni de constituire de grup infracțional organizat, corupție și fals săvârșite de funcționari publici

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat, corupție și fals, comise de către funcționari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid.

În cursul zilei de 21 decembrie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 52 locații, situate pe raza județelor Suceava și Constanța, din care două sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”.

ZCH

Articolul precedentGeorge Lazăr, președinte PNL Neamț: „Sprijin de la premierul liberal Nicolae Ciucă pentru județul Neamț”
Articolul următorVânt şi ninsori slabe pe drumurile naţionale în judeţele din Nord-Est
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.