Județul Neamț a primit aproape 27 de milioane de lei de la Guvernul României, condus de liberalul Nicolae Ciucă. De această sumă vor beneficia toate localitățile din județul Neamț, indiferent de culoarea politică a primarilor care le conduc.

„Modul în care fost repartizate aceste fonduri este unul cât se poate de corect, de transparent. Mă bucur să constat că premierul Nicolae Ciucă, ca șef al Guvernului este imparțial și nu împarte comunitățile locale după culoarea carnetelor de membri de partid ai primarilor, o atitudine similară pe care a avut-o și fostul premier Florin Cîțu, omul care a sprijinit foarte mult județul Neamț. Aceasta este normalitatea pe care o salut și o promovez în teritoriu”, a precizat George Lazăr, președinte al PNL Neamț.

Sumele primite de la Guvern asigură funcționarea primăriilor, dar și cofinanțarea sau finanțarea, după caz, a unor proiecte de investiții utile comunităților locale.

„Dacă la prima vedere, calculul matematic arată o ușoară diferență în favoarea primarilor PNL, acest lucru se datorează proiectelor pe care aceștia le-au început în comunitățile pe care le conduc. Vă reamintesc, încă de la începutul acestui an, împreună cu senatorul Eugen Țapu-Nazare, am mers cu toți primarii PNL, i-am invitat și pe cei de la PSD, la Guvern, la ministere, la Compania Națională de Investiții. Atunci s-au pus bazele acestor proiecte care astăzi se află în diverse faze de execuție și îi felicit pe primarii PNL care au scris proiecte și au solicitat fonduri. Îi asigur atât pe primari, indiferent de partidele din care provin, cât și pe locuitorii județului Neamț că voi sprijini toate demersurile de dezvoltare a comunităților locale, a întregului județ.”, a mai explicat George Lazăr.

De remarcat este și faptul că finanțări au primit și primăriile conduse de USR și PMP, partide aflate în afara arcului guvernamental.

Biroul de presă al PNL Neamț

Articolul precedentBărbat în șoc hipotermic după ce a căzut într-o fântână
Articolul următorPercheziții DNA în 52 de locații din Suceava și Constanța
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.