0:00

27 de percheziţii domiciliare au avut loc ieri, 16 iunie, sub coordonarea DIICOT, în municipiile Piatra Neamţ, Roman, Bacău, în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Brăila şi în 10 penitenciare din ţară, vizând destructurarea unor grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de mare risc şi operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Este vorba despre două acţiuni organizate cu forţe ale poliției de combatere a criminalității organizate din Neamţ, Bacău, Giurgiu, Prahova, Harghita, Oradea, Galaţi, Cluj, Brăila, Dolj, Mehedinţi şi Constanţa, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău.

„În două cauze, se efectuează cercetări cu privire la introducerea în penitenciare a substanțelor susceptibile de a avea efecte psihoactive şi drogurilor de mare risc. Acestea ar fi fost impregnate în scrisori şi expediate pe numele unor persoane aflate în sistemul penitenciar. Odată introduse în spaţiile de detenţie, scrisorile ar fi fost porţionate şi apoi vândute deţinuţilor.

Percheziţii DIICOT pe trafic de droguri în Piatra Neamţ, Roman şi Bacău. Scrisori impregnate cu droguri trimise deţinuţilor!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe parcursul perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe sume în lei și valută, peste 20.000 de lei și 7.350 de euro, telefoane mobile, coli A4 impregnate cu substanțe cu efect psihoactiv, precum și  formulare de transfer sume de bani”, precizează inspector principal Cătălina Păduraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Până în acest moment au fost reţinuţi şase suspecţi, în cazul acestora urmând să fie sesizate instanţele de judecată, astăzi, 17 iunie, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, alţi doi suspecţi afându-se deja în arest preventiv pentru fapte similare.

Activitățile au fost sprijinite de Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Angela Croitoru

Articolul precedentPiatra Neamţ: Incendiu într-un atelier de croitorie improvizat
Articolul următorAverile la control! Controale la îmbogăţiţii ţării – „glonţul de argint” al fiscului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.