FOTO Percheziţii cu folos: aproape 100.000 de lei şi peste 30.000 de ţigări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTO Percheziţii cu folos: aproape 100.000 de lei şi peste 30.000 de ţigări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFOTO Percheziţii cu folos: aproape 100.000 de lei şi peste 30.000 de ţigări, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPercheziţiile derulate marţi, 30 august, de poliţiştii de frontieră din Vaslui și Iași s-au soldat cu o importantă captură în bani şi ţigări şi cu anchetarea a 7 persoane acuzate de contrabandă.

Sub coordonarea Parchetului Huși, s-au efectuat percheziții domiciliare în Bârlad (7), Berezeni (2), Berești (1) și Iași (1).

„În perioada februarie – august 2016, polițiștii de frontieră au documentat activitatea infracțională a membrilor rețelei, stabilind că persoanele în cauză erau implicate prin diferite forme de participație în colectarea, depozitarea și revânzarea țigaretelor de contrabandă, obținând astfel, ilicit, beneficii financiare. Doi dintre membrii rețelei derulau operațiuni de colectare/achiziționare a țigărilor și alți 5 membri desfășurau activități de recomercializare a țigărilor de contrabandă, fără achitarea sumelor datorate bugetului consolidat al statului, cu titlu de accize și TVA, în sistem en-gross și en-detail, în zona pieței agroalimentare din municipiul Bârlad, pe raza localității Berezeni, județul Vaslui și pe raza orașului Berești, județul Galați”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

„În urma cercetărilor desfășurate s-a conturat suspiciunea rezonabilă că, în perioada februarie-august 2016, membrii grupării au preluat/deținut/vândut cel puțin cantitatea de 36.000 pachete cu țigări provenite din contrabandă. În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, suma de 98.720 lei, 1.629 pachete țigări (32.580 țigarete) de mărci diferite, de proveniență Republica Moldova și duty-free, în valoare de 7.330 lei, 130 cutii articole pirotehnice, 10 telefoane, 10 SIM-uri și alte obiecte/înscrisuri utile cauze”, a declarat inspector principal Irina Mirică, purtător de cuvânt al STPF Vaslui.

Polițiștii de frontieră vasluieni au pus în aplicare 23 de mandate de aducere la audieri. Șapte persoane sunt cercetate, în prezent, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă continuată”. Trei dintre suspecţi au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă. (ZCH NEWS; FOTO: ITPF Iaşi)

Articolul precedentSe-ntâmplă la Piatra-Neamţ: un tânăr se plimbă pe acoperișuri, oamenii cred că e drogat!
Articolul următorIncident la Zăneşti: au fugit din mașina blocată în fața trenului!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.