trenO tânără, de 21 de ani, din Iași și un bărbat, care o însoțea, au scăpat, în ultimul moment, de un accident, care îi putea răni grav, abandonând mașina în care se aflau. Incidentul s-a petrecut, în după-amiaza de 30 august, la trecerea la nivel cu calea ferată din comuna Zănești, spre satul Traian.

”La fața locului s-a deplasat imediat o echipă operativă care, în urma verificărilor efectuate, a stabilit faptul că în timp ce o tânără de 21 de ani, din Iași conducea un autoturism dinspre Zănești spre Traian, la trecerea la nivel cu calea ferată nu s-a asigurat corespunzător, iar la vederea trenului, atât ea cât și un bărbat, aflat în autoturism, au părăsit vehiculul”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. ”Conductorul trenului nu a putut evita coliziunea, autoturismul fiind avariat în proporție de 25-30 %”.

Tânăra a fost amendată pentru că n-a respectat indicatorul ”Stop”. Polițiștii le reamintesc șoferilor că este foarte important să se asigure la trecerile la nivel cu calea ferată și să țină cont de faptul că pot rămâne fără permis și li se aplică amenzi de la 1.125 la 2.500 de lei pentru „neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune”. (C.M.)

Articolul precedentFOTO Percheziţii cu folos: aproape 100.000 de lei şi peste 30.000 de ţigări
Articolul următorPână la transportul decent, ne mănâncă dezbaterile publice
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.