Se-ntâmplă la Piatra-Neamţ: un tânăr se plimbă pe acoperișuri, oamenii cred că e drogat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSe-ntâmplă la Piatra-Neamţ: un tânăr se plimbă pe acoperișuri, oamenii cred că e drogat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSe-ntâmplă la Piatra-Neamţ: un tânăr se plimbă pe acoperișuri, oamenii cred că e drogat!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiParafrazând titlul unui celebru film din anii `50 („Pisica pe acoperişul fierbinte”), pe str. Ana Ipătescu din Piatra-Neamț, într-o zonă ”bună”, la o aruncătură de băț de buricul târgului, există un ”motan”, care se plimbă pe acoperișuri. În perioada asta a anului, când vara este pe sfârșite, e de presupus că nici acoperișul nu este fierbinte ca acum o lună jumătate, deci omul are toate condițiile de confort termic. În seara de 30 august, de exemplu, s-a plimbat mai bine de jumătate de oră pe acoperișul grădiniței, pășind oarecum nesigur pe el, ceea ce-i face pe locatarii blocurilor din apropiere să creadă că tânărul se afla sub influența unor ”substanțe”.

”E o gașcă seară de seară în apropierea grădiniței”, ne-a declarat un locatar. ”Toți sunt tineri, se adună aici și se droghează. Ăsta care se urcă pe acoperiș, săptămâna trecută s-a plimbat pe Liceul Spiru Haret. Merge ciudat, uneori se apropie periculos de mult de margine, parcă-și testează limitele. Așa a făcut și când mergea pe acoperișul grădiniței. Tind să cred că este drogat”.

Comisarul șef Radu Berejan, șeful Poliției Piatra-Neamț, ne-a declarat că, până acum, n-a primit nicio sesizare vizavi de precupările tinerilor din zonă. ”Firesc ar fi să ne sune cetățenii și să ne anunțe când se întâmplă lucruri de acest gen. Intervenim cu pompierii, cu jandarmii, pentru că nimeni nu-și dorește să se întâmple vreun accident. Așa la o primă vedere a fotografiilor pot să mă întreb de ce cele două instituții de învățământ nu au pază și oricine poate intra în curte să se urce pe acoperiș. Apoi dacă este vorba despre consum de substanțe interzise și acești tineri au fost văzuți făcănd așa ceva, ar fi trebuit ca locatarii să dea dovadă de spirit civic și să sune la 112. Dacă ei tac, noi nu putem ști ce se întâmplă în fiecare colț al orașului. Oricum, începând de astăzi, vom avea zona în atenție”. (C.M.)

Articolul precedentZiua Europeană a Culturii Iudaice la Piatra-Neamţ
Articolul următorFOTO Percheziţii cu folos: aproape 100.000 de lei şi peste 30.000 de ţigări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.