cladire publiserv

Aflată de vreo doi ani în proces de reorganizare, societatea Publiserv SRL Piatra Neamț pare să aibă traseul a sute de firme, care trec prin inerente dificultăți financiare provocate de criza economică. Ce o deosebește pe Publiserv de restul societăților este că avea, aparent, toate atuurile de a nu ajunge niciodată în această situație: contracte ferme, an de an, avantajul de a fi o societate a Consiliului Local Piatra Neamț, cunoscut pentru devotamentul cu care-și apără propriile firme până în momentul reorganizării, o conducere obișnuită cu șantierele, girată de ing. Cornelia Tudorancea, fost consilier local (declarată, mai apoi, incompatibilă, tocmai pentru că era director și la Publiserv). Ce mai are Publiserv? Un lichidator expert în lichidat bunurile municipiului, Euroinsolv SPRL, cu sediul în Piatra Neamț, pe str. Durăului nr. 13. Și mai are, încă, o zestre la care privesc cu jind toți cei care deja au făcut cunoștință cu lichidările marca Euroinsolv, de la societăți ale Consiliului Local.

Începând cu 20 august, teoretic, Publiserv poate rămâne fără o parte considerabilă a zestrei.

În primul rând, terenul de 6.332 metri pătraţi (cu vreo 658 metri pătraţi construcții), din Gara Veche. A fost deja împărțit în patru loturi, numai bune pentru investitorii în imobiliare. Prețul de pornire, pentru toate patru loturile, este de 1.090.374 lei fără TVA. Fiind deja lotizat, probabil există și planuri arhitecturale pentru ele, lipsind numai data.

Apoi, lichidatorul judiciar mai scoate la vânzare patru apartamente, la blocul B8 de pe str. Privighetorii nr. 10. Toate au peste 80-90 metri pătraţi suprafață utilă și prețuri de pornire care încep pe la 105.000 și se opresc la 137.000 lei. Fără TVA. Tot pe Privighetorii, la blocul B14, de data asta, se vinde un alt apartament, cu 86.500 lei preț de pornire, pentru 82.65 metri pătraţi suprafață construită.

Perla lichidărilor imobiliare de la Publiserv îl reprezintă spațiul din Piața Mihail Kogălniceanu, nr. 3 – 317,69 metri pătraţi, la preț de 634.000 lei (prima strigare).

Ca orice lichidator serios, care se respectă, Euroinsolv SPRL și-a luat măsuri de precauție și ”pentru bunurile rămase neadjudecate, ședința de licitație se va repeta în datele de 27.08.2013, 3.09.2013 și 10.09.2013”, de fiecare dată de la ora 11, în aceleași condiții.

 Valentin BĂLĂNESCU

Articolul precedentAlice Prundu, vedetă internaţională la 8 ani
Articolul următorCampania „Truck & Bus”, la final