reclama autocenter

Pensionarii care vor să beneficieze de compensarea medicamentelor cu până la 90% vor fi obligați să declare, pe propria răspundere, că nu realizează venituri decât din pensii, iar veniturile lor nu depășesc 700 de lei lunar.

Astfel, printr-o informare trimisă, ieri, tuturor președinților caselor județene de asigurări de sănătate, semnată de președintele CNAS, Cristian Silviu Bușoi, pensionarii trebuie să prezinte medicului de familie ultimul talon de pensie, actul de identitate, precum și o declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că pensia reprezintă singurul lor venit.

Medicul de familie este obligat să consemneze în fișa medicală a pensionarului și în registrul de consultații numărul talonului, cuantumul pensiei, după care va anexa la fișa medicală declarația dată de pensionar pe propria răspundere. În cazul în care aceste documente nu se vor regăsi în evidențele medicului de familie, acesta din urmă se face direct răspunzător.

În cazul în care documentele există, dar datele din declarația pe propria răspundere, dată de pensionar, nu corespund realității,  vina îi aparține semnatarului declarației. Rămâne de văzut cum anume vor alege oficialii Ministerului Sănătății să verifice veridicitatea datelor înscrise în aceste documente. Ar putea fie să apeleze la bazele de date ale Casei Naționale de Pensii, fie să facă sondaje în rândul pensionarilor. Probabil că în scurt timp se va face o instruire cu toți președinții caselor județene de asigurări de sănătate, pentru ca toate aceste detalii să fie puse la punct. (A. SÎRBU)

Articolul precedentVineeeeeeee FISCUL!!!!
Articolul următorCine şi de ce mai munceşte în Neamţ?