vlad angheluta prefect

Prefectul județului Neamț, Vlad Angheluță a participat la prima ședință a comisiei de dialog civic pentru persoanele în vârstă. Acesta s-a întâlnit cu membri ai Consiliului Județean a persoanelor vârstice și cu reprezentanți ai instituțiilor publice, printre aceștia numărându-se și directorul Casei Județene de Pensii Neamț, Cezar Aanegroae. Pensionarii au cerut să le fie respectate drepturile și să fie parte activă în consiliile locale sau chiar în cel județean. Mai mult, conducerea Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice au cerut o oră pe săptămână la o televiziune locală, pentru a-și exprima părerile sau inițiativele.

”Dorim să avem câte un consilier pensionar în cadrul administrației locale și o oră de program într-o televiziune locală unde pensionarii să-și spună opiniile și să-și expună activitatea”, a declarat Marcela Butilă, președinte CJ al Persoanelor Vârstice.

Prefectul Vlad Angheluță le-a promis acestora că va întreprinde toate demersurile pentru ca vârsticii din Neamț să fie implicați cât mai mult în administrație.

”Eu sper ca acest dialog să stea sub semnul echilibrului și al judecăților drepte. Dv. sunteți formatorii noștri, părinții noștri și îmi doresc o întâlnire lunară pentru a discuta problemele cu care se confruntă persoanele vârstnice. Voi avea un dialog cu administrațiile locale pentru ca pensionarii să fie cât mai mult implicați în activitatea primăriilor, este un lucru important pentru că așa se dinamizează și activitatea în administrația locală”, a precizat Vlad Angheluță, prefect al județului Neamț.

Prezent la întâlnire, directorul Casei de Pensii Neamț le-a prezentat celor din Consiliul județean al Pesoanelor Vârstice noutățile legislative cu privire la pensii, indiferent de natura acestora precum și modalitățile prin care pensionarii pot solicita bilete de tratament.

”Pentru anul 2014 CJP Neamț a primit prin diagrama de repartizare, pentru cele 19 serii de tratament balnear un număr de 813 bilete, pentru zece stațiuni, pentru care Casa Națională de Pensii deține în proprietate structuri de cazare. Cererea de acordare a biletelor de tratament balnear se depune cu cel puțin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul, iar durata sejurului este de 16 zile. Estimăm că pentru tot anul 2014 în județul Neamț vor fi repartizate aproximativ 4.000 de bilete de tratament pentru pensionari”, a spus Cezar Aanegroae, director CJP Neamț. (I. CĂLIN)

Articolul precedentIată de ce suntem codaşi la fonduri europene!
Articolul următorUrmarea scandalului Cezar Filip: Poliţia judeţului face anchetă la Poliţia municipiului