pietricica turism

cezar filip

Scandalul creat la nivel naţional în jurul comisarului şef Cezar Filip a avut o primă urmare: demisia din funcţia de şef al Poliţiei Piatra Neamţ. Lucru care i-a mulţumit pe deplin pe cei doi ofiţeri de la Direcţia de Control Intern a IGPR, care au fost trimişi în teritoriu să “rezolve problema”, încă de miercuri, la câteva ore după ce filmuleţul cu Cezar Filip lovind fata a început să circule pe internet.

Ca întotdeauna, trimişii de la Bucureşti şi-au făcut treaba impecabil. Adică au luat act de demisia lui Cezar Filip, au cerut o copie a filmuleţului şi, ieri la prânz, au plecat înapoi la Capitală. Nu i-a interesat cine s-a ocupat ca filmarea făcută de o cameră instalată într-o încăpere a Poliţiei Piatra Neamţ să ajungă în afara instituţiei. În schimb, comisarul şef Paul Tablan nu vrea să lase lucrurile aşa şi a dispus efectuarea unei anchete penale împotriva poliţiştilor care au scos filmarea pe youtube.

“Pe lângă cercetarea disciplinară, este posibilă cercetarea penală conform articolului 304 din Noul Cod Penal”, a precizat şeful Poliţiei Neamţ.

Articolul respectiv prevede că “divulgarea fără drept a unor informaţii secrete de serviciu sau care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.

Până vor fi stabiliţi vinovaţii şi se va face ordine, conducerea Poliţiei Piatra Neamţ este asigurată de către comisarul şef Mircea Bejenaru, adjunctul lui Cezar Filip. Conducerea IPJ Neamţ nu a stabilit încă cine va fi numit interimar.
Ancheta de la Poliţia Piatra Neamţ, ale cărei rezultate sunt aşteptate de poliţiştii de bună credinţă, dar în egală măsură şi de opinia publică, nu este singura în curs. Cezar Filip este cercetat, şi disciplinar, şi penal, iar dosarul de purtare abuzivă a fost preluat, ieri, de Parchetul de la lângă Curtea de Apel Bacău.

Biroul de presă al instituţiei a emis un comunicat din care spicuim:  “La Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț a fost constituit, la data de 19 martie 2014, în urma unei sesizări a I.P.J. Neamţ, un dosar având ca obiect împrejurările în care s-a produs incidentul petrecut în sediul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ, în ziua de 8 martie a.c., când un ofiţer de poliţie a aplicat mai multe lovituri unei minore. Astăzi, 20 martie 2014, cauza a fost preluată spre soluţionare de către

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, motivat de calitatea persoanelor faţă de care urmează a fi efectuată urmărirea penală”.

Cristina MIRCEA

4 COMENTARII

  1. Cei care au dat pe internet filmuletul realizat de camerele de supaveghere (de fapt au divulgat un secret de serviciu) ar trebui dati afara din politie in secunda doi!

  2. Fata batuta este o cunoscuta infractoare si are si doua tentative de crima la activ, asa ca mila nu trebuie sa gaseasca. Dar cum legislatia romaneasca este f. proasta si nu permite infractorilor sub 14 ani sa raspunda in fata legii sau sa fie inchisi in centrele speciale, politia este legata de maini. Un cetatean daca este jefuit, batut sau chiar ucis de indivizi sun 14 ani nu are ce face.

  3. De ce dezinformati populatia ca acel politist “a lovit o minora” ?
    La tv. toate posturile anuntau cu surle si trambite ca : politistul din P. Neamt a lovit ” o adolescenta ” Care minora,? care adolescenta ?, cand pe acea criminala, daca asi prinde-o asi calca-o in picioare ,[ desi am peste 70 ani } ca si eu, si ,doua prietene de ale mele am fost atacate de aceasta ADOLESCENTA impreuna cu clanul Orlando,Atacul s-a petrecut in Piata Centrala in ziua de 6 decembrie.si nu am informat politia, tocmai pentru-ca stiu ca nu are ce sa le faca acestor(…). Am scris atunci despre ce mi s-a intamplat , (…) in speranta ca se vor lua masuri si ca v-a fi lichidata aceasta banda care terorizeaza de multa vreme orasul .Eu sunt cardiaca si puteam sa fac pe loc stop cardiac . Cine ar fi platit viata mea ?, Se pare ca legile nu sunt facute sa-i apere pe batrani si pe copii de criminali!!.Acesti talhari minori de ,azi, vor fi criminalii de maine..

  4. NU-L MAI PLANGETI PE FILIP, PT CA ARE CUCUIE CAT MUNTELE BUCEGI! AUZI FRATE CAT CRETINISM PRIMEAZA IN MUNICIPIUL NOSTRU, CA S-A GASIT UN ALT PACALICI (…) CEREBRAL, SA FAC MITING PT CEZAR FILIP! ESTE VORBA DE ALA DE ZICE CA ARE RATINGUL LUI PAPA PIUS PE NET SI CREDE LUMEA CA NU STIE CA EL A INITIAT LA COMANDA LUI PINALTY ACEASTA FORMA DE PROTESC!!!!!!!!!!!!!! DOANE, FERESTE-NE DE PROSTIE SI DE PROSTII GRAMADA, FIINDCA VINE APOCALIPSA!!!!!!!!!

Comments are closed.