0:00

Pelerinaj de Florii în Sâmbăta lui Lazăr în parohii din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSâmbătă, 8 aprilie, câteva protopopiate din județul Neamț organizează tradiționalul pelerinaj de Florii, înainte de sfânta sărbătoare Intrarea Domnului în Ierusalim, de mâine.

Protopopiatul Piatra-Neamț invită credincioșii să se alăture de la ora 13.30 pe traseul: pornire de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Mărăței I (lângă Spital) – sensul giratoriu de la spital – strada Orhei până la sensul giratoriu de la magazinul Unic – centru, prin fața hotelului Ceahlău – spre Consiliul Județean Neamț – oprire la Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”, unde se va oficia slujba Vecerniei.

Protopopiatul Ceahlău organizează pelerinajul începând cu ora 15.00, pe o distanță de 1,5 km cu pornire de la Parohia „Duminica Tuturor Sfinților” – Grințieșu Mare și până la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” – Grințieș.

În Târgu Neamț pelerinajul începe tot de la ora 15.00 traseul: Biserica „Sfântul Nicolae”, unde va fi oficiată slujba Vecerniei – bulevardul Ștefan cel Mare – Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, unde se va oficia slujba Litiei. Pe traseu se va citi Acatistul Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim.

Pelerinaj de Florii în Sâmbăta lui Lazăr în parohii din Moldova, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiArhiepiscopia Iașilor anunță că pelerinajul de Florii în Iași începe la ora 15 de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – Bărboi, unde se va oficia slujba Vecerniei, urmată de rugăciunea de binecuvântare a sălciilor, apoi se pleacă spre Biserica „Sfântul Sava” – Mănăstirea „Trei Ierarhi” – Catedrala Mitropolitană, pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, sosire preconizată la ora 17.30. La „Pelerinajul stâlpărilor” de la Iași va participa și Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor.

Pelerinajul la Dorohoi începe la ora 13, la Biserica „Sfântul Dumitru” și „Sfânta Cuvioasa Parascheva” fiind oficiate slujba Vecerniei. Apoi, se va pleca pe bd. Victoriei, pe aleea pietonală, prin fața Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” și oprire la bisericuța de lemn „Nașterea Maicii Domnului” – Vârgolici, unde va fi oficiat Acatistul Intrării Domnului în Ierusalim.

La Săveni, începând cu ora 13.00, se va porni în procesiune de la Biserica „Sfântul Nicolae”, spre primărie, Str. Independenței, până la Biserica „Sfântul Gheorghe”, unde se va săvârși slujba Acatistului Intrării Domnului în Ierusalim.

La Hârlău, începând cu ora 14.00, se pleacă de la Biserica „Sfântul Nicolae”, spre Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, până la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” unde se va oficia slujba Vecerniei.

La Pașcani, începând cu ora 14.00, din centru, de la Casa Municipală de Cultură spre Catedrala „Pogorârea Duhului Sfânt”.

La Darabani, de la ora 16.00, se pornește de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Darabani, iar procesiunea se va desfășura pe DN 29A, la Troița Eroilor de lângă Primăria Darabani, spre Biserica „Sfântul Nicolae” din Darabani, unde se va oficia slujba Vecerniei praznicului Intrarea Domnului în Ierusalim (sursa foto ziarul lumina).

C.I.

Articolul precedentBărbat lipsit de libertate și violat la stână
Articolul următorExpoziție de fotografie și artă video