0:00

Expoziție de fotografie și artă video, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSub egida Complexului Muzeal Național Neamț, Muzeul de Artă Piatra-Neamț în parteneriat cu Facultatea de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, propune un nou proiect de artă contemporană.

Expoziția“ DOCUMENT | OBIECT | NARAȚIUNE“ reunește o selecție de lucrări aparținând membrilor colectivului didactic și colaboratorilor specializării Foto-Video a Facultății de Arte Vizuale și Design din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, în calitatea lor de artiști contemporani ce activează pe scena artistică națională și internațională.

Lucrările prezentate relevă o diversitate de practici fotografice și de artă video contemporane, centrate pe documentarea subiectelor sociale de actualitate, pe studiul elementelor naturale și observarea haptică a acestora, precum și construcții figurative de factură conceptuală. Deși eterogen, ansamblul expozițional problematizează și (de)construiește noțiunile de comunitate, comuniune, natură, materie și obiect mundan, oferind publicului formate și medii artistice diverse ce includ video proiecții, obiect artistic și serii fotografice de dimensiuni variabile, concretizate într-o invitație la contemplarea introspectiv-analitică a mediului imaginii fotografice“, anunță Complexul Muzeal Național Neamț.

Evenimentul prezintă o selecție a lucrărilor colectivului didactic al specializării Arte Plastice (fotografie, video, procesarea computerizată a imaginii) din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design, UNAGE Iași. Deschiderea expoziției este programată pentru 11 aprilie, de la ora 17:00 și poate fi vizitată de publicul larg până pe 9 mai.

(G.S)

Articolul precedentPelerinaj de Florii în Sâmbăta lui Lazăr în parohii din Moldova
Articolul următorPiatra-Neamț: A tâlhărit o femeie pe stradă ziua în amiaza mare!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.