Urgența și triajul secției Pediatrie s-au mutat, încet-încet, în vechea incintă, acum renovată și sclipind de curățenie. Noul lift, pentru transportul pacienților cu targa, este funcțional.

Părinții și copilașii au acum acces în spațiul mult mai generos care există în partea care a fost reabilitată. Holul de așteptare, camerele de consultații și tratamente, biroul de internări, grupurile sanitare ce fac parte din corpul C – primul imobil finalizat din tot ansamblul care compune pediatria Spitalului Județean de Urgență (SJU) Neamț – arată acum așa cum cer standardele în domeniu. Clădirea a fost nu doar reabilitată, igienizată și modernizată, ci a căpătat un plus de spațiu prin amenajarea mansardei în structură de saloane de terapie afecțiuni acute. Aici vor fi cazați copiii care vin în stare gravă și au nevoie de îngrijire și tratament sub supraveghere permanentă. Structura de urgență de la parter va mai avea, pe lângă dotările standard, și aparatură nou-nouță și modernă de monitorizare a pacienților.

Mutarea mult așteptată s-a făcut în liniște. Bucuria finalizării lucrărilor aici este umbrită de întârzierea livrării mobilierului. Așa că în corpul C au fost instalate piese din vechiul mobilier, chiar dacă cele mai bune utile și funcționale, totuși nu din cele noi. „Ce să spun… nu știu când va sosi mobilierul, deocamdată le folosim tot pe cele vechi. Ne-am mutat pentru că lucrările avansează în celelalte corpuri ale secției și trebuia să eliberăm spațiul”, spune dr. Suzana Constantinescu, șefa Pediatriei.

În ciuda discuțiilor zilnice pe care managerul SJU spune că le are cu reprezentanții Medicare, firma parteneră în contractul de asociere pentru lucrările de la Pediatrie, mobilierul nu a ajuns nici până la data de 20 octombrie. Și nici până astăzi, 26 octombrie. Vizibil dezamăgită, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie mai afirmă că a reușit să obțină de la furnizorul care primește mobilierul din Italia un termen ferm: „S-a făcut un nou grafic pentru livrarea mobilierului pe următoarele trei săptămâni, sper să se țină de grafic. Știau că trebuia adus până pe 20 octombrie, comanda este făcută din vară. Am hotărât mutarea în spațiul de clădire reabilitat, pentru că trebuie să lăsăm front de lucru pentru continuarea lucrărilor”. Acestea au ajuns la corpul B și A, șantierul este pornit de la etajul trei în jos, astfel încât să poată fi organizată și activitatea secției. Iar asta înseamnă, după cum subliniază medicul șef al secției, o restrângere a spațiului disponibil, practic la jumătate. De aici și decizia luată de conducerea spitalului și a secției, de limitare a consultațiilor ce se acordau pacienților tineri, cu vârste de la 16 la 18 ani. (C.I.)

1 COMENTARIU

Comments are closed.