0:00

Un nemțean, condamnat de Tribunalul Neamț la o pedeapsă privativă de libertatate de aproape un deceniu, într-un dosar de trafic de droguri, inclusiv heroină, a beneficiat de clemență, după ce a contestat decizia instanței de fond. Curtea de Apel Bacău a admis acțiunea nemțeanului de 35 de ani și a redus pedeapsa inițială, de 9 ani și 5 luni de închisoare, la 7 ani, 3 luni și 20 de zile de detenție. Decizia Curții din 2 februarie 2023 este definitivă.

Pedepse reduse pentru trafic de heroină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn același dosar, un alt inculpat a avut parte de același tratament. Pentru tânărul de 20 de ani s-a dispus sancțiunea măsurii educative a internării într-un centru de detenție pe o perioadă de 3 ani. Și acesta a declarat apel, iar instanța superioară a decis reducerea pedepsei cu un an. La momentul faptelor, acest din urmă acuzat era minor, însă între timp a devenit major astfel că judecătorii au dispus ca ”executarea măsurii privative de libertate să se facă într-un penitenciar”, conform Curții de Apel Bacău.

Pedepse reduse pentru trafic de heroină, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAmbii au fost încarcerați foarte aproape de sărbătorile de iarnă din anul 2020, după ce au fost prinși cu heroină. În cauză, au mai fost acuze de introducerea în țară de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri de risc și mare risc, ori conducerea unui vehicul sub influența drogurilor. Faptele au avut loc în perioada 2019-2020, iar ancheta a relevat că cei doi s-au deplasat în afara țării, iar la întoarcere au adus drogruri, dar și alte substanțe interzise, precursori. Au fost prinși în flagrant pe 18 decembrie 2020, cu 5 doze de heroină ce urmau a fi comercializate cu sume între 80 și 100 de lei. (G.S.)

Articolul precedentStarea drumurilor în Neamț este bună. Codul galben de ger este valabil în continuare
Articolul următorAfaceri ilicite cu lemn, grele pierderi
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.