0:00

„Pe urmele generalului Berthelot” la Institutul Francez Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiVineri, 10 iunie, începând cu ora 18:00, Institutul Francez Iași, alături de Editura Sapientia a Institutului Teologic Romano-Catolic și Facultatea de Teologie Romano-Catolică din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” organizează, în Galeria „Benjamin Fondane”, lansarea traducerii cărții „Pe urmele generalului Berthelot”, scrisă de Michel Roussin, în traducerea Mădălinei Dima, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.

La manifestare va fi prezent şi autorul, dar şi alţi invitați de seamă: acad.dr. Alexandru Zub, prof. dr. Simona Modreanu și pr. lect. dr. Fabian Doboș.

„Născut în 1939 la Rabat (Maroc), Michel Roussin a fost ofițer al jandarmeriei, prefect, deputat și ministru al cooperării în guvernul Balladur. În 1972, Michel Roussin, pe vremea aceea tânăr ofițer de jandarmerie și doctorand, face cercetări în România, țară pe care o cunoaște în profunzime și a cărei limbă o vorbește. Scrisă pornind de la zeci de documente inedite, cartea lui Michel Roussin reconstituie un episod uitat din Primul Război Mondial, împletindu-l cu întâmplări personale, care transformă cartea într-o călătorie de descoperire și autodescoperire”, se menţionează în comunicatul de presă al Institutului Francez Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentEchipamente electrice după “practica inginerească UE”
Articolul următorSf. Sinod a decis traducerea slujbelor de botez şi cununie în alte 5 limbi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.