Pe timp de iarnă, Pietrenii în scaune rulante sunt invitaţi să stea pe-acasă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În municipiul Piatra Neamț, oamenii cu probleme locomotorii sunt ignorați sau cel puțin neglijați, atunci când vine vorba despre funcționalitatea rampelor de acces, care ar trebui să la facă viața mai ușoară. În zona centrală a orașului, pe lângă micii munți de gheață, care au răsărit pe trotuare și care nu seamănă nici pe departe cu niște perle, rămpile de acces destinate persoanelor cu problemele locomotorii au dispărut sub indiferență. Când a fost înlăturată zăpada, cei ce se îngrijesc de curățarea trotuarelor (când se îngrijesc – n.r.) nu au luat în calcul și faptul că rampele de acces ar putea fi folosite și pe timp de iarnă.

Pe timp de iarnă, Pietrenii în scaune rulante sunt invitaţi să stea pe-acasă, ZCH NEWS - sursa ta de informații Pe timp de iarnă, Pietrenii în scaune rulante sunt invitaţi să stea pe-acasă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Așa se face că, în zona cunoscută de localnici sub numele de „14 scări” (bd. Republicii), mai multe rampe de acces sunt acoperite de sloiuri mari de gheață care nu lasă nicio șansă omului imobilizat într-un scaun rulant să poată trece pe acolo. Și pentru că suntem la acest capitolul ar trebui să precizăm că pe platoul Curții Domnești, rămpile abrupte pentru care Primăria Piatra Neamț a fost premiată sunt curate. Singurul obstacol pentru persoanele care depind de un scaun cu rotile apare atunci vor să se închine sau să viziteze Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”. Pentru a putea intra în lăcașul de închinăciune e nevoie musai de un însoțitor, deoarece scaunul rulant nu poate trece peste scări decât dacă este luat pe sus. Una din cele mai curate rampe de acces, în acest sezon, pare să fie cea de la intrarea clădirii pe care scrie cu litere generoase „ING”. Curată, dar total inaccesibilă și bună doar pentru ca cei responsabili să se eschiveze de la o eventuală amendă. (M. TEODOROF)

Articolul precedentLa Muzeul de artă Piatra Neamţ: Comemorare IULIA HĂLĂUCESCU
Articolul următorPolitică şi politichie – alte resurse, alte redevenţe

1 COMENTARIU

  1. PRIN ACEST LUCRU SE DEMONSTREAZA INCAPACITATEA CONSILULUI JUDETEAN IN A FACE O LEGE CARE SA SE OCUPE DE PERSOANELE CU HANDICAP LEGE CARE SA FACA IN ASA FEL INCAT TOATE TROTUARELE INALTE DIN ORAS SA FIE ACCESIBILE SI PENTRU ACSTI EROI A TIMPURILOR NOASTRE SI SA NU SE OCUPE DOAR DE AFACERILE GASTILOR POLITICE CARE CONDUC URBEA CI SA FACA CE AU PROMIS IN CAMPANIILE ELECTORALE CACI A GUVERNA INSEAMNA ASERVI NU A FI SERVIT.

Comments are closed.