0:00

Femeie prinsă cu 215 km/h pe autostrada Transilvania

O tânără de 26 de ani din Neamţ a fost prinsă conducând cu viteza de 215 km/h pe autostrada Transilvania, în ziua de 7 aprilie. Poliţiştii de la Serviciul Autostrăzi au depistat-o pe radar la km. 15+500, pe sensul de mers Gilău – Turda. Femeia a fost oprită de un alt echipaj şi sancţionată cu o amendă de 765 de lei. La asemenea viteză, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, pe care îl vor suspenda pentru următoarele 90 de zile.

Prinşi la furat brazii bisericii

Doi bărbaţi, în vârstă de 20, respectiv, 33 de ani, au fost prinşi în zona Săscuţa – Secu, de către poliţiştii de la Vânători, Neamţ, în timp ce cărau un brad pe care abia îl tăiaseră. Ceva mai încolo era un alt copac tăiat, aşa că cei doi sunt cercetaţi pentru tăiere şi sustragere de material lemnos. Lemnul (1.9 mc în total) a fost predat Ocolului Silvic Bisericesc Neamţ.

A evitat maşina şi a nimerit în copac

Un bărbat de 31 de ani a fost rănit grav într-un accident, petrecut ieri dimineaţă, pe DN 15 C, în localitatea Oşlobeni. Se pare că omul, aflat la volan, a încercat să evite coliziunea cu maşina din faţa sa şi a ajuns într-un copac de pe marginea drumului. O ambulanţă l-a dus la spital, unde medicii au stabilit că a suferit leziuni grave.

Tot ieri dimineaţă a mai fost un accident la Pipirig, unde un tânăr de 23 de ani, care traversa, a fost lovit de o maşină. Pietonul a avut noroc şi a scăpat cu răni uşoare. Şoferul este cercetat pentru vătămare corporală din culpă. Un alt conducător auto a rămas fără permis înainte de a provoca vreun accident. Bărbatul, care are 32 de ani şi este din Horia, s-a urcat la volan după ce a consumat alcool, aşa că i s-a întocmit dosar penal.

Incendiu de 30.000 de lei la o basculantă

Nişte conductori electrici defecţi, care au produs un scurtcircuit eficient, au aprins cabina unei autobasculante aflate în mers, prin comuna Poienari. Pompierii din Roman au fost anunţaţi despre incendiu la ora 17,18, în după amiaza de 7 aprilie, şi s-au dus la locul intervenţiei cu o autospecială. Flăcările au distrus elementele combustibile ale cabinei, motorului şi punţii, valoarea pagubelor fiind estimată la 30.000 de lei.

Case în flăcări din cauza sobelor

Două case, una din Traian, comuna Săbăoani, şi cealaltă din Văratec, comuna Agapia, au luat foc în seara de 7 aprilie şi în noaptea de 7 spre 8 aprilie. Primul incendiu a mistuit tavanul din lemn al locuinţei, pereţii interiori din scândură , aparatura electrocasnică şi mobilierul. Pompierii au stabilit că “vinovată” a fost soba metalică încinsă, aşezată mult prea aproape de un perete din lemn.

Proprietarii casei din Văratec s-au trezit cu focul în curte în puterea nopţii, pe la ora 2.30. Se aprinsese bucătăria de vară, construită din lemn, pe o suprafaţă de 70 mp. Flăcările, izbucnite din cauza coşului de fum, nu au iertat nici construcţia, nici bunurile din interior.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentPiaţa Centrală: Flori pentru toate gusturile și buzunarele
Articolul următorStart în cursa pentru finațări nerambursabile