reclama autocenter

Fată de 13 ani, luată de pe stradă şi violată

Mihai Laurenţiu Vişan, un individ de 25 de ani, din Rediu, a făcut un lucru incalificabil, pentru care a ajuns la arest, deocamdată doar pentru 30 de zile. A urmărit o fată de 13 ani din sat pe stradă, a luat-o cu maşina, a dus-o într-un loc mai ferit şi a violat-o. Copila a spus acasă, nemernicul a fost reclamat, poliţiştii l-au reţinut şi l-au dus la instanţă şi a primit mandat.

Un hoţ “străin” şi beat a adormit într-o maşină

“În ziua de 29.04.2014, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Piatra Neamţ au fost sesizați despre faptul că într-un autoturism staționat într-o parcare din oraș se află o persoană străină”, ne anunţă Biroul de presă al IPJ Neamţ. Pesoana “străină” era un hoţ beat, care furase un geamantan dintr-o locuinţă, şi apoi a “parcat” în prima maşină pe care a găsit-o descuiată. Prejudiciul, în valoare de 120 de lei, a fost recuperat, iar individului i s-a întocmit dosar penal pentru tentativă de furt şi pentru furt calificat.

A fugit după ce-a lovit un pieton

Un bărbat de 47 de ani din Grinţieş a fost accidentat, în după amiaza de 29 aprilie de o maşină care şi-a continuat drumul. Poliţiştii au stabilit că şoferul a făcut o triplare şi a acroşat pietonul, care se afla pe acostament. După cercetările de rigoare, conducătorul autoturismului a fost găsit (este un bărbat de 32 de ani din satul Bradu) şi i s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Trei incendii în şase ore

Pompierii militari au avut trei intervenţii, în după amiaza de 29 aprilie, pentru stingerea unor incendii, inclusiv a unuia de vegetaţie uscată. Prima alarmă s-a dat de la Rediu, unde a luat foc un adăpost pentru animale. Construcţia, care era din lemn şi avea aproximativ 20 mp, a ars în întregime. Militarii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza unor copii care s-au jucat cu focul. Când se întorceau din misiune, pompierii au decuplat bateria unei autobasculante care s-a răsturnat la Roznov, după un viraj prea “scurt”. Cu câteva minute înainte de ora 16 a fost anunţat un incendiu de vegetaţie în Bicaz, unde focul a curăţat totul pe o suprafaţă de 7 hectare, în urma acţiunii unui gospodar care a vrut să scape terenul de buruieni. Ultimul incendiu a fost la o casă din Piatra Neamţ, unde o lumânare a aprins lambriul de pe perete. Au ars 2 mp de lambriu din lemn şi 3 mp din tavanul unei camere.

 Mină antitanc dezgropată la Nemţişor

Un bărbat din satul Nemţişor, comuna Vânători a dezgropat o mină antitanc, în ziua de 29 aprilie, în timp ce se ocupa cu lucrările agricole de sezon în grădina din apropierea casei sale. Omul a sunat imediat la 112, iar echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamţ s-a dus la el acasă şi a verificat zona în care a găsit mina, pe o suprafaţă de 150 mp, fără să mai găsească nimic suspect. Mina antitanc – o raritate printre elementele de muniţie descoperite în fiecare primăvară în judeţul Neamţ – va fi distrusă într-un poligon special amenajat în acest scop.

Grupaj de C. MIRCEA

Articolul precedentHarpa, urmașul lui Ștefan. Gheorghe
Articolul următorANL îi face temele viceprimăriței Simionică