reclama autocenter

tg primaria

Ședința Consiliului Local Târgu Neamț a semănat până la identificare cu ședințele similare de la Piatra Neamț, semn că alianța Arsene-Ștefan a transferat învățăminte și spre consilierii de pe malul Ozanei. Practic, întreaga reuniune a fost un fel de monolog al celui care conducea ședința, care cerea avizul comisiilor, îl primea, după care se trecea la vot, în general cu unanimitate. Din când în când, de ochii presei care ar fi putut fi interesată și de altceva decât de raportul primarului, cineva mai cerea o explicație. În ciuda apatiei, ar fi fost totuși, destule subiecte de dezbătut într-o ședință, nu numai de negociat departe de ochii letargici ai alegătorilor. Primarul Harpa și-a prezentat – audio și video – raportul, cu cifre care pot impresiona pe cine nu știe sau nu vrea să citească un buget, fotografiile au reușit, tot pentru cine nu dorea să intre în amănunte, să acopere o realitate încă searbădă de mic oraș de provincie. În rest, multă plictiseală, în lipsa unor dezbateri care să arate că domnii consilieri au și personalitate, nu numai cerințe și interese.

Așteptări de la experiența lui Mihai Stoica

Moțăiala care cuprinsese asistența încă înainte de începerea ședinței a fost curmată, pentru foarte scurt timp, de înregimentarea domnului Mihai Doru Stoica în cadrul consiliului. A fost unanimitate, iar cel care a condus ședința, consilierul Daniel Turluianu, a ținut să aducă o laudatio experienței noului venit: ”Sunt sigur că experiența acumulată de domnul Stoica în calitate de consilier județean va fi benefică și pentru noi!”. Singurul care va avea probleme cu noul consilier pare să fie primarul Harpa, prins între procesele cu firma acestuia, dorința consilierului de noi contracte și șmecheriile necesare pentru a nu ajunge în stare de incompatibilitate. Iar în privința experienței, lucrurile pot fi discutate, chiar și la nivelul consiliului din Târgu Neamț, dacă facem referire la episodul – din păcate eșuat – al concesionării parcului de la Cetate.

Câinii fără stăpân au regulament strict

La începutul ședinței s-a anunțat retragerea de pe ordinea de zi a unui proiect care vorbea despre atribuirea directă a ”contractului de delegare a gestiunii Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Târgu Neamț (exact așa scrie, așa cităm!). Motivul ar fi că juriștii mai au de analizat anumite aspecte. Care nu au fost dezvăluite opiniei publice. Probabil nu s-a ajuns la un acord cu sindicatul câinilor fără stăpân. În ciuda retragerii acestui proiect consilierii au votat cu entuziasm ”Regulamentul de organizare și funcționare privind gestionarea câinilor fără stăpân în orașul Târgu Neamț. Până la proxima ședință, juriștii vor găsi, probabil, modalitatea de a atribui direct, fără licitație, serviciul respectiv firmei Centrul de Întreținere Urbană SRL Târgu Neamț.

Ce s-a mai votat fără discuții…

…scutiri de taxe și impozite și majorări de întârziere (este de unde – n.n.), regulament privind ocuparea domeniului public/privat în vederea desfășurării de activități sezoniere, exercițiul bugetar pentru trimestrul I al anului 2014, prelungiri la cerere ale autorizațiilor de taxi și transport, atribuirea de spații către Școala nr. 3 Ion Creangă, concesionări directe a unor terenuri. Niciun consilier nu a fost curios să întrebe nimic, așa că nici cei prezenți în sală, cu excepția celor care știau scenariul, nu au putut afla mai multe. A urmat partea de rapoarte a activității primarului și viceprimarului. Și s-a mai bifat o ședință, plătită, a Consiliului Local Târgu Neamț. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentSubiectul “Creșele provocă dureri” / Aroganța domnului Căileanu
Articolul următor… pe scurt …

1 COMENTARIU

  1. E asa de mare saracia in Targu Neamt ,incat firmele consilierilor locali de la toate partidele,daca nu primesc O GURA DE OXIGEN DIN BANII primariei SE INCHID.DE ASTA TOTI TAC MALC! UNII au invatat asta de la Arnautu,si uite ca si dl.harpa se serveste de aceasta obedienta !!O SA VEDETI INAINRTE DE ALEGERILE DIN 2016 ,,,CINE NU PRINDE LOC ELIGIBIL PE LISTA DE CONSILIERI LOCAL LA PS,PDL..PNL…ETC……..O SA DEVINA VOCALI SI CICA FAC OPOZITIE!

Comments are closed.