ceahlau 04În masivul Ceahlău a nins mai toată ziua de 29 septembrie (detalii AICI), astfel că pe 30 dimineaţă stratul de zăpadă măsura 4 centimentri.

În zona Gardul Stănilor a şi viscolit un pic, ca de altfel pe întreaga parte vestică a masivului.

Temperatura s-a menţinut la minus un grad Celsius, însă în vânt era resimţită la minus 8, minus 9 grade.

Cum, de regulă, odată cu deschiderea anului universitar fluxul de turişti scade dramatic, mâine, 1 octombrie, Baza Salvamont Dochia se va închide.

„Până pe 20 decembrie, când va fi perioada încărcată din extrasezon, Baza Dochia va funcţiona de vineri până duminică seara, iar permanenţă vom avea doar în Durău”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

„Încheiem un sezon greu, în care am avut o medie de 4 intervenţii pe săptămână, faţă de 2,5 cât a fost media anului trecut. Foarte multe traumatisme de membre inferioare şi peste 100 de cazuri asistate, de toate genurile”.

Cât despre vremea din acest week-end, meteorologii prognozează o creştere a temperaturilor, dar temerarii care se încumetă să urce pe Ceahlău trebuie să ţină cont că este foarte frig, vizibilitatea este redusă, iar echipamentul adecvat pentru astfel de condiţii este absolut obligatoriu. (C. MIRCEA)

Articolul precedentExpoziţia Taberei de arte plastice “Victor Brauner”
Articolul următor186 de bilete de tratament balnear pentru pensionari
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.