0:00

Ninge pe Ceahlău!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 29 septembrie, a nins pentru prima oară, în această toamnă, pe masivul Ceahlău, iar termometrele înregistrau minus un grad Celsius, în miezul zilei.

Fulgii de zăpadă s-au aşezat deja într-un strat gros de 2 centimetri, pe toată suprafaţa muntelui situată mai sus de altitudinea de 1.650 metri.

„La noapte se aşteaptă o scădere a temperaturii de până la minus 4 grade”, a declarat Raul Papalicef, şeful Serviciului Salvamont Neamţ.

„Vizibilitatea este redusă sub zece metri. Dacă temperaturile vor scădea aşa cum se estimează, este posibil ca stratul de zăpadă să crească. Există, de asemenea, posibilitatea ca în unele zone să se formeze, pe stâncă, un strat de gheaţă. În aceste condiţii, atragem atenţia turiştilor că este absolut necesar cel puţin până duminică, zi în care se aşteaptă o creştere a temperaturii aerului, să se echipeze corespunzător sezonului de iarnă. Este important de reţinut că umiditatea excesivă , folosirea echipamentului neadecvat şi traversarea etajului de altitudine de la zona ploioasă la cea cu înghet şi ninsoare favorizează riscul accelerat de hipotermie”. (C. MIRCEA; FOTO: http://www.viziteazaneamt.ro/)

Articolul precedentDoliu în voleiul nemţean: A murit profesorul Constantin Săvinescu!
Articolul următorMercedes pentru elevii din satele Bicazului
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.