pensii neamtAproape jumătate dintre pensionarii care au depus cerere pentru bilete de tratament balnear au și primit aceste bilete.

Potrivit Casei de Pensii Neamț, până la această dată s-au înregistrat 7.803 cereri și au fost distribuite 4.260 de bilete de tratament balnear în stațiuni.

Pentru cea de-a XVI-a serie a anului 2015, Casa Judeţeană de Pensii Neamţ pune la dispoziţie 186 bilete pentru stațiunile de tratament administrate de Societatea de Tratament Balnear şi Recuperare a Capacităţii de Muncă TBRCM SA cât şi la unităţi cu care CNPP a contractat servicii de tratament balnear.

Pentru această serie, ce va avea intrare în staţiuni perioada 14 -17 octombrie 2015, CJP Neamț va distribui biletele repartizate prin aplicaţie informatică, celor care au solicitat plecarea în staţiune în prima jumătate a lunii septembrie 2015, cu condiţia ca staţiunile pentru care au solicitat tratament balnear să fie dintre cele alocate pentru repartizare.

Durata sejurului unui bilet de tratament este de 16 zile, iar prețul maxim pentru un bilet este de 1.388 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 2 stele, şi 1.452 lei – pentru unităţi de cazare la categoria 3 stele. Pentru a se putea înscrie în vederea obţinerii unui bilet, potenţialul beneficiar depune cererea de acordare însoţită în mod obligatoriu de copie după buletin/carte de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului.

„Deoarece în repartizarea biletelor de tratament gratuite prioritate va avea categoria pensionarilor de invaliditate aceştia trebuie să prezinte programul de recuperare întocmit de medical expert al asigurărilor sociale cu recomandarea staţiunilor indicate pentru afecţiunile constatate. Reamintim că biletele de tratament balnear se acordă individual, în cursul unui an calendaristic fiind eliberat un singur bilet de tratament balnear aceluiaşi beneficiar, indiferent dacă este cu plata unei contribuţii sau gratuit”, a declarat Oana Fodor, purtător de cuvânt al CJP Neamț.

Alocarea automată şi eliberarea biletelor pentru seria următoare, ce are ca date de intrare zilele de 30 octombrie – 1 noiembrie 2015, va fi realizată numai după închiderea seriei, respectiv după data de 15 octombrie 2015. (Oana IOSUB TOMA)

Articolul precedentPe Ceahlău – a venit zăpada, se închide sezonul turistic
Articolul următorDintr-o extremă în alta: Închisoare pentru părinţii care refuză vaccinarea copiilor!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.