PDL a aprobat fuziunea cu PNL, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* rezultatul comasării va fi un ”partid de centru-dreapta puternic, care să câştige toate alegerile de acum înainte”, a declarat Vasile Blaga
* dacă fuziunea cu PNL a fost votată în unanimitate, “absorbirea” Forţei Civice a avut un vot împotrivă şi două abţineri

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat luni, la finalul şedinţei Colegiului Director, că democrat-liberalii au aprobat, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune prin comasare cu PNL şi Statutul noului partid. Noul partid rezultat din fuziunea PDL şi PNL va fi un ”partid de centru-dreapta puternic, care să câştige toate alegerile de acum înainte”, a declarat Blaga. Reprezentanţii PDL reuniţi luni în şedinţa Colegiului Director au votat şi pentru fuziunea prin absorbţie cu Forţa Civică, înregistrându-se doar un vot împotrivă şi două abţineri, au precizat pentru Mediafax surse din PDL.

“Colegiul Director a votat pentru fuziunea prin absorbţie cu FC, a fost un vot împotrivă şi două abţineri şi restul pentru această fuziune”, au precizat sursele citate. La şedinţa Colegiului Director PDL era aşteptat şi preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu.

În urma fuziunii, care va fi validată în Convenţia Naţională a PDL de sâmbătă, Mihai Răzvan Ungureanu va primi o funcţie de prim-vicepreşedinte al partidului. Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că va pune umărul la întărirea PDL şi a dreptei, precizând că viitoarea fuziune între PNL şi PDL este ceea ce aştepta şi că nu există compromis care să nu se poată face, adăugând că se vorbeşte mult despre unitatea dreptei dar se face foarte puţin în acest sens. ”Am decis să primesc funcţia de prim-vicepreşedinte în cadrul PDL”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu, precizând că, în discuţiile avute cu PDL, şi-a exprimat opţiunea de a fi doar membru simplu dar, din respect pentru colegii săi din Forţa Civică şi ca garanţie a implicării totale a acestui partid în construcţia de viitor politic a dreptei, se vede nevoit să accepte această funcţie.

De altfel, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că această funcţie de prim-vicepreşedinte are caracter temporar, pentru că, în urma contopirii celor două partide, echipa de conducere a noului partid va avea o cu totul altă structură, în urma alegerilor interne. Mihai Răzvan Ungureanu a mai declarat că nu renunţă la candidatura la Preşedinţie şi că pune la dispoziţia deciziei PNL şi PDL această candidatură, dar şi proiectul său politic. (Z.C.H.)

Articolul precedentUn singur profesor de 10 la Definitivat
Articolul următorPiaţa a luat foc cu pompierii înăuntru!