0:00

Știre actualizată. Patru persoane și-au pierdut viața în urma unui accident de muncă la o fabrică de cașcaval. ITM acuză abateri grave, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Grave abateri de la legislația muncii au fost descoperite la fabrica de cașcaval din localitatea Ibănești, județul Botoșani, în urma accidentului soldat cu moartea a patru persoane, între care și unul din administratorii firmei. În urma evenimentului care a avut loc de Rusalii a fost deschisă o anchetă penală, cazul fiind investigat și de inspectorii de muncă. Potrivit presei locale ITM Botoșani a constatat că primul din lucrătorii care a intrat în bazinul de decantare al fabricii, nu lucra cu forme legale, el neavând carte de muncă. Deși documentele trebuie transmise în Revisal cu o zi înainte de începerea efectivă a lucrului, pentru prima dintre victime acest lucru s-a întâmplat a doua zi după tragedie. În plus, nici unul din cei care au pierit nu purtau echipament de lucru, care ar fi putut să le salveze viața.

Inspectorii de muncă urmau să discute cu fiul administratorului, și el reprezentant al firmei. „Sperăm să aflăm mai multe informații. De asemenea, vom solicita accesul la camerele de luat vederi pentru a vedea dinamica lucrurilor din acea zi. Urmează o perioadă extrem de laborioasă, implicați colegi din cadrul Inspectoratului și coordonați de un inspector din Inspecția Muncii București. Cert este că au murit patru persoane, nu purtau echipament de lucru și discutăm de o intoxicație acută profesională”, a precizat Daniela Lozneanu directorul ITM Botoșani, conform monitorulbt.ro.

Știre inițială: Patru bărbați au decedat de Rusalii după ce au căzut, pe rând, într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de cașcaval. S-a întâmplat în incinta unui operator economic din localitatea Ibănești, județul Botoșani și chiar dacă a fost solicitat ajutor de urgență, inclusiv elicopterul SMURD, victimele nu au mai putut fi salvate.

Se pare că primii doi muncitori au intrat pentru curățarea bazinului, dar cum nu erau echipați corespunzător, au inhalat gaze toxice și și-au pierdut cunoștința. Au fost urmași de alți doi bărbați, inclusiv administratorul firmei. A fost solicitat ajutor prin numărul unic de urgență și au intervenit mai multe echipaje de pompieri și ambulanțe. „Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului. Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate”, conform ISU Botoșani.

A fost solicitat și elicopterul SMURD, care a fost transportat una dintre victime la Iași, însă ulterior a intrat în stop cardio-respirator și a decedat, potrivit presei locale. Ceilalți trei bărbați s-au stins la locul incidentului în ciuda manevrelor de resuscitare.

FOTO: ISU Botoșani

(G.S.)

Articolul precedentIntervenție de 6 ore a pompierilor în Gherăiești
Articolul următorBărbat din Bacău arestat pentru trafic de droguri și substanțe psihoactive
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.