0:00

Intervenție de 6 ore a pompierilor în Gherăiești, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn incendiu devastator a provocat pagube semnificative într-o gospodărie din comuna Gherăești. Incidentul a avut loc la data de 24 iunie, în jurul orei 00:23, în satul Tețcani, comuna Gherăești.

La fața locului, au fost mobilizate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de Pompieri Roman și SVSU Gherăești.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă, afectând un adăpost pentru animale, o anexă gospodărească (bucătărie de vară), un adăpost pentru plante furajere și acoperișul casei cu un etaj. Având în vedere amploarea incendiului, au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție suplimentare de la SVSU Săbăoani și Detașamentul de Pompieri Piatra-Neamț.

Proprietarii gospodăriei au fost evacuați înainte de sosirea pompierilor de către cetățenii care au observat incendiul, astfel că nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, au fost evacuate 20 de vite și 8 porci din adăpostul pentru animale.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 6 ore. Bilanțul pierderilor a fost semnificativ: anexa gospodărească cu bunurile din interiorul acesteia, adăpostul pentru animale în care se mai aflau 7 vite și 32 porci, adăpostul pentru plante furajere în care se aflau aproximativ 17 t de fân și acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 120 mp.

Efectul termic cauzat de coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului”, potrivit ISU Neamț.

Denisa POPA

Articolul precedentȘtire actualizată. Subiectele la proba de Limba și Literatura Română a Evaluării Naționale: texte din Cireșarii și Cella Delavrancea
Articolul următorȘtire actualizată. Patru persoane și-au pierdut viața în urma unui accident de muncă la o fabrică de cașcaval. ITM acuză abateri grave
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.