Acţiune DIICOT la „Red Rock”, în noiembrie 2014

Constantin Brînzei, patronul pensiunii „Red Rock” din Piatra-Neamț va ajunge la Penitenciarul Bacău, în această seară (27 iunie), în virtutea sentinței definitive a Curții de Apel, care a menținut decizia Tribunalului Neamț. El a fost judecat, alături de 3 doamne, într-un dosar penal, pentru constituire de grup infracțional organizat, proxenetism și trafic de minori, și a primit pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare. În plus, instanța l-a obligat să predea banii rezultați din „afacere”, adică 93.931 de lei.

Emilia Costea a primit un an și 11 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani, un an de pedeapsă complementară și 30 de zile de muncă în folosul comunității, iar Luminița Iulia Crăciun (omul de încredere al lui Brînzei) a fost condamnată la un an și 7 luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de 2 ani, un an de pedeapsă complementară și 30 de zile de muncă. Toate persoanele condamnate sunt obligate, de asemenea, la prelevarea de probe biologice pentru stabilirea profilului ADN și introducerea acestuia în baza națională de date.

Cealaltă patroană de pensiune, Daniela Pachițanu, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani și i s-a confiscat suma de 68.400 de lei, bani rezultați de pe urma exploatării fetelor. Ea a fost judecată separat de ceilalți 3 inculpați din dosar.

Cei doi patroni și ajutoarele lor au fost reținuți în noiembrie 2014, după o acțiune a procurorilor DIICOT. S-au făcut percheziții, au fost ridicați banii găsiți, au fost audiate fetele și apoi s-a dispus trimiterea în judecată.

Mandatul de executare a pedepsei a fost pus în executare în aceasta seara și Constantin Brâinzei a fost condus la Penitenciarul Bacău.

(C.M.)

Articolul precedentCastanii la control! Cei uscaţi şi cei care fac umbră platanilor vor fi tăiaţi!
Articolul următorAu fugit de poliţie pentru că aveau „pliculeţe” în maşină, iar acum se dau „loviţi”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.