0:00

Au fugit de poliţie pentru că aveau „pliculeţe” în maşină, iar acum se dau „loviţi”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDoi bărbaţi în toată firea, unul de 32 şi celălalt de 35 de ani, ambii din Piatra-Neamţ, au avut astăzi, 27 iunie, o zi foarte aventuroasă. Cineva a sunat la 112 şi a spus că maşina în care se aflau cei doi circulă haotic pe un drum care numai de raliu nu este, în comuna Gârcina. Un echipaj de poliţie a încercat să oprească autoturismul, dar şoferul n-a respectat semnalul, a luat-o spre Schitul Peştera, însă n-a mai rulat mult, a pierdut controlul, care oricum era instabil, şi a intrat într-un gard. Maşina s-a răsturnat, iar ocupanţii au ieşit şi au luat-o la sănătoasa. Au fost prinşi repede şi duşi la poliţie pentru „clarificarea situaţiei”. Prima dată au fost testaţi. Unul avea puţin alcool în aerul expirat, undeva până în 0,1 mg/l, al doilea avea zero. Fiecare dintre ei a spus că celălalt era la volan. Problema este că unul nu are permis. Oricum amândoi aveau o atitudine bizară, motiv pentru care au fost conduşi la spital, să li se recolteze sânge pentru a se stabili ce anume au consumat. Cu atât mai mult cu cât în autoturism au fost găsite vreo 4 pliculeţe cu nişte substanţe care urmează să se stabilească ce sunt şi un rest de ţigară, care nu părea să conţină tutun.

După ce tinerii au fost duşi la spital, mama unuia dintre ei a început să sune pe la televiziuni şi să reclame că băiatul ei a fost bătut. Atitudinea ei a fost luată în serios şi au fost trimişi la faţa locului poliţiştii de la Biroul de control intern, ca să-i ia o declaraţie şi să poată începe verificările. A refuzat să coopereze, a spus doar că va merge „mai departe” şi va rezolva problema.

Acum câteva zile un alt tânăr, reclamat că circulă periculos, n-a oprit la semnalul poliţiştilor şi a lovit o fată de 16 ani pe trecerea pentru pietoni. A desfigurat-o. Şi toată lumea a felicitat poliţia că l-a prins. Acum, doi – să le spunem cetăţeni, s-au urcat într-o maşină, unul din ei fără permis şi s-au găsit să facă „fiţe” în trafic. S-au lovit de un gard şi s-au răsturnat. Evident că puteau avea vânătăi. Şi s-au gândit ei că le-ar putea folosi. Şi lumea să-i compătimească, eventual, că au fost bătuţi de poliţie. Prin urmare, să nu ne gândim la ceea ce li se întâmplă şoferilor care îndrăznesc să mişte măcar sau să nu coboare din maşină când poliţistul le ordonă asta, în alte state. Să fim mioritici şi să gândim pozitiv! Ce dacă n-au oprit? Ce dacă aveau pliculețe suspecte și există motive rezonabile să se considere că ar fi putut fi sub influența lor ? Să-i cheme poliţistul la o friptură, la o discuţie principială, să arate că e aproape de cetăţean!

 

C.M.

Articolul precedentPatronul Pensiunii ”Red Rock” – 3 ani la pușcărie
Articolul următorNou director de îngrijiri la Spitalul Roman
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Bravo doamna Cristina Mircea…obiectivă ca întotdeauna! Cam multe”pliculete” prin zonă în ultima vreme! Nu vi se pare…domnilor de la DIICOT??

  2. Nu există droguri bune sau rele ci doar legale și ilegale. Așa că fumați experimente chinezești că cele naturale nu-s nasul românilor.

Comentariile sunt închise.