Patron cunoscut – achitat pentru spălare de bani, condamnat pentru evaziune, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDragoș George Ghidibacă, patronul care a administrat firmele Bavaria Bus și Euro Viaggi SRL, a fost achitat de Tribunalul Neamț pentru două infracțiuni de spălare de bani, dar condamnat pentru evaziune fiscală. Judecătorii au decis ca omul de afaceri să fie condamnat la 2 ani și 3 luni cu executare, plus 2 ani de pedeapsă complementară (interzicerea unor drepturi civile). Partea cea mai dureroasă, însă, este în partea a doua a deciziei instanţei: 50.000 de lei amendă penală pentru Bavaria Bus, 50.000 de lei amendă penală pentru Euro Viaggi, interdicţia de a intra în procedura de dizolvare pentru ambele societăţi şi plata a 542.418 lei către ANAF.

Ambele firme administrate de Dragoş George Ghidibacă au avut ascensiuni fulminante în perioada  2012- 2013, deşi figurau ori cu un singur angajat, ori fără angajaţi. În 2014, de exemplu, Bavaria Bus, specializată în reparaţii auto, a avut o cifră de afaceri de 2,9 milioane de lei şi un profit de 2,4 milioane.Dar a cerut intrarea în insolvenţă, pentru că şi datoriile erau foarte mari. În acelaşi an, Euro Viaggi  avea o cifră de afaceri de 18 milioane de lei, însă anul următor cifra de afaceri a scăzut la 11 milioane.

Oricum ar fi, patronul poate fi mulţumit că a scăpat cu o condamnare cu suspendare. Dar are de dat un “sac” de bani la stat. Însă nu va putea răsufla uşurat decât atunci când sentinţa va fi definitivă. Şi atunci – cu mare atenţie, pentru că dacă vreme de 3 ani, cât este termenul de încercare, mai comite vreo infracţiune, pedeapsa devine cu executare.

C.M.

 

 

Articolul precedentGALERIE FOTO Un nou Centru Medical de Permanenţă la Piatra Neamţ
Articolul următorReguli noi pentru ridicarea vehiculelor parcate neregulamentar
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.