Un nou Centru Medical de Permanenţă, al şaselea din municipiul Piatra Neamţ, a fost inaugurat în zona 1 Mai. Şase medici de familie alături de şase asistenţi medicali vor acorda consultaţii şi tratamente gratuite pacienţilor asiguraţi şi neasiguraţi între orele 15.00-8.00 de luni până vineri şi non-stop în zilele de sâmbătă şi duminică şi sărbători legale. Un sobor de patru preoţi a oficiat slujba de sfinţire la care au participat primarul Dragoș Chitic și viceprimarul Luminița Vârlan, alături de directorul Direcției de Sănătate Publică Neamț, dr. Dan Dorin Morenciu și de personalul medical care îşi va desfăşura activitatea aici.

„Inaugurarea unui Centru de Permanenţă s-a transformat astăzi într-un moment foarte emoţionant şi vreau să le mulţumesc cucernicilor părinţi care au ţinut o slujbă foarte frumoasă şi care chiar au reuşit să ne emoţioneze prin colindul pe care l-au cântat. Eu cred că sănătatea este lucrul cel mai de preţ al fiecărui om şi atunci când reuşim să facem o investiţie în zona sănătăţii evident că are o importanţa mai mare. Aici, în Piatra Neamţ, suntem ca într-o familie, o familie unită şi o familie care atunci când un membru al său are o problemă vine în sprijinul respectivei persoane. Investiţia reprezintă un sprijin pentru membrii familiei municipiului Piatra Neamţ. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat pentru că nu este doar meritul Primăriei, ci este un cumul de factori care a realizat acest Centru de Permanenţă. Este al 6-lea din Piatra Neamt şi practic în acest moment considerăm că am reuşit să acoperim uniform toate cartierele oraşului. Reamintesc cu emoţie un lucru: În anul 2008 când am preluat prima dată mandatul de viceprimar în prima ieşire publică, primul om care a intrat cu mine în contact mi-a spus : Am vrea şi noi la 1 Mai o farmacie. Nu era niciuna atunci. Iată că după 8 ani sunt două farmacii şi acum există şi un Centru de Permanenţă care reprezintă un sprijin major pentru sănătatea populaţiei din arealul pe care-l deserveşte. Pentru că suntem în apropierea Crăciunului această realizare poate fi numită o faptă bună pentru pietreni făcută de un parteneriat instituţional”, a spus primarul Dragoş Chitic.

Mihaela Meleşteanu, medic coordonator al Centrului de Permanenţă, a declarat că zona 1 Mai era complet descoperită din punct de vedere al asistenţei medicale permanente, iar investiţia este mai mult decât binevenită.

„De ceva timp la consultările organizate de Primăria Piatra Neamţ cu populaţia am propus înfiinţarea acestui Centru şi iată că acum şi locuitorii de aici vor beneficia de servicii medicale gratuite. Asistenţa medicală este acordată atât persoanelor asigurate, dar şi celor neasigurate, mai ales că se ştie faptul că în sistemul sanitar românesc persoanele neasigurate au probleme medicale grave. Important este că nici nu ai nevoie de a veni cu bilet de trimitere. Mă bucur că am onoarea de a coordona un colectiv de buni profesionişti şi vă asigur că toţi colegii mei vor acorda servicii de cea mai bună calitate. Doresc Sărbători fericite la toată lumea”.

Noua unitate medicală va deservi pe lângă locuitorii din zonă şi pe cei care au domiciliul în cartierele Gara Veche, Mărăței ori Vânători. (Ana MOISE)

Articolul precedentNoii parlamentari ai Regiunii de Nord-Est, cu nume şi prenume!
Articolul următorPatron cunoscut – achitat pentru spălare de bani, condamnat pentru evaziune
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.